تصرف عدوانی در نظم حقوقی کنونی ایران با تاکید بر پیشگیری از ارتکاب جرم
جرم تصرف عدوانی یکی از بارزترین جلوه های جرایم علیه اموال غیر منقول است که بر هم زننده نظم و امنیت در جامعه نیز می باشد. با توجه به اینکه پیشگیری از جرم از اهداف اصلی و رایج نظام های تقنینی و قضایی کشورها در مدیریت بزه و ناهنجاری های اجتماعی می باشد، لذا در این مقاله به بررسی این امر می پردازیم که تصرف عدوانی در نظم حقوقی کیفری ایران از چه مفهوم و جایگاهی برخوردار است؟ همچنین در نظام حقوقی ایران چه راهکارهایی برای پیشگیری از تحقق این جرم پیش بینی شده است؟ روش تحقیق: این مقاله به شیوه تحلیلی- توصیفی نگارش یافته است.
دعوای تصرف عدوانی هم از حیث مدنی و هم از حیث کیفری سابقه تقنینی در نظام حقوقی ایران را دارد. رکن مادی جرم تصرف عدوانی شامل عمل مجرمانه، موضوع جرم، تعلق مال به دیگری، نتیجه مجرمانه و رابطه سببیت و رکن معنوی تصرف عدوانی شامل سوء نیت عام و سوء نیت خاص می باشد.
پیشگیری از جرم تصرف عدوانی در دو بعد تقنینی و اجرایی امکانپذیر است. در بعد تقنینی شامل پیشگیری کیفری و در بعد اجرایی در سه بخش نخست- پیشگیری انتظامی از جرم تصرف عدوانی دوم- پیشگیری آموزش محور از جرم تصرف عدوانی و سوم- استفاده از توان شرکتهای انتظامی- امنیتی می تواند در پیشگیری از تصرف عدوانی موثر باشد.
-
معامله زمین مجازی در متاورس و چالش های فقهی و حقوقی آن
*، فرشته امیرآبادی فراهانی
نشریه مطالعات فقه و حقوق رسانه، پاییز و زمستان 1402 -
چالش های مسئولیت مدنی راهنمای گردشگری و مدیر فنی دفتر خدمات گردشگری در حقوق ایران و مطالعه تطبیقی با حقوق فرانسه
احمد نظری، سید مهدی میرداداشی*،
نشریه گردشگری و توسعه، بهار 1403 -
تحلیل تضمین های قراردادی از منظر حقوق اقتصادی
، علی ساعت چی*
دانشنامه حقوق اقتصادی، بهار و تابستان 1402 -
تاثیر سه گانه قانون، زندان و بازپروری و پایبندی دینی برای پیشگیری از انحرافات اجتماعی در شهر کرج
*
نشریه پژوهش های جرم شناختی پلیس، زمستان 1401