تصرف عدوانی در نظم حقوقی کنونی ایران با تاکید بر پیشگیری از ارتکاب جرم

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

جرم تصرف عدوانی یکی از بارزترین جلوه های جرایم علیه اموال غیر منقول است که بر هم زننده نظم و امنیت در جامعه نیز می باشد. با توجه به اینکه پیشگیری از جرم از اهداف اصلی و رایج نظام های تقنینی و قضایی کشورها در مدیریت بزه و ناهنجاری های اجتماعی می باشد، لذا در این مقاله به بررسی این امر می پردازیم که تصرف عدوانی در نظم حقوقی کیفری ایران از چه مفهوم و جایگاهی برخوردار است؟ همچنین در نظام حقوقی ایران چه راهکارهایی برای پیشگیری از تحقق این جرم پیش بینی شده است؟ روش تحقیق: این مقاله به شیوه تحلیلی- توصیفی نگارش یافته است.

یافته ها

دعوای تصرف عدوانی هم از حیث مدنی و هم از حیث کیفری سابقه تقنینی در نظام حقوقی ایران را دارد. رکن مادی جرم تصرف عدوانی شامل عمل مجرمانه، موضوع جرم، تعلق مال به دیگری، نتیجه مجرمانه و رابطه سببیت و رکن معنوی تصرف عدوانی شامل سوء نیت عام و سوء نیت خاص می باشد.

نتیجه گیری

پیشگیری از جرم تصرف عدوانی در دو بعد تقنینی و اجرایی امکانپذیر است. در بعد تقنینی شامل پیشگیری کیفری و در بعد اجرایی در سه بخش نخست- پیشگیری انتظامی از جرم تصرف عدوانی دوم- پیشگیری آموزش محور از جرم تصرف عدوانی و سوم- استفاده از توان شرکتهای انتظامی- امنیتی می تواند در پیشگیری از تصرف عدوانی موثر باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
139 تا 162
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2294265 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)