نظام ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی کشور چگونه میتواند به کمک ارتقای بهره وری و عملکرد دولت بیاید؟ با تشدید نظارت، تسریع توان افزایی یا تنزل درجه ساختاری ؟

نویسنده:
چکیده:

اصولا مربیان به تناسب توانایی متربیان خود برنامه‌های تربیتی متفاوتی را در پیش می‌گیرند، هر چقدر متربیان مبتدی‌تر باشند تمرینات آنها ساده‌تر و نظارت بر آنان بیشتر می‌گردد و بر عکس هر چقدر متربیان پیشرفته‌تر باشند، تمرینات آنها سنگین‌تر شده، از آزادی عمل بیشتری برخوردار می‌گردند و از نظارت‌های عملیاتی بر آنان کاسته شده و بر نظارت‌های راهبرد افزوده می‌گردد. این دامنه دو سر دارد و بالطبع ممکن است حالت‌های دیگری پیش آید، مثلا اگر متربیان ضعیف نتوانند در سطح انتظارات مربیان ظاهر شوند ممکن است مجبور به جدایی از باشگاه و یا حتی ترک آن رشته ورزشی شوند، و در آنطرف دامنه، اگر متربی بیش از سطح انتظار مربی ظاهر شود ممکن است تشویق گردد به گسترش مهارت‌های ورزشی خود به سایر سبک‌ها و رشته‌های ورزشی مرتبط و یا حتی عهده‌داری وظیفه مربیگری دیگر متربیان.
 حال در نظر بگیرید که در دنیای واقعی مدیریت نیز تا حدود زیادی این موارد صادق است، اصولا مدیران به تناسب توانشان مسئولیت‌گذاری می‌شوند و به مدیران ضعیف‌تر اجازه پرداخت هزینه پایین‌تری داده می‌شود، خیلی بیشتر نظارت می‌شوند و با پیشنهادات آن‌ها با احتیاط و وسواس بیشتری موافقت می‌شود. بر عکس مدیران قوی‌تر آزادی عمل بیشتری دارند و از سقف اعتبارات قابل هزینه کرد بالاتری برخوردارند و زمینه برای واگذاری وظایف بیشتر و بالطبع گسترش تشکیلاتی آنها بیشتر فراهم می‌باشد.
حال با توجه به مقدمه فوق  این سوال پیش می‌آید که چگونه می‌توان  از نتایج ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور برای ارتقای مدیریت در سازمان‌های اداری و مدیریت دولتی بهره‌برداری شایسته‌تری به عمل آورد؟ ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور یکی از کارهای قابل توجه و گسترده سازمان اداری و استخدامی کشور بوده که با هدف ارزیابی کارایی دستگاه‌های اجرایی کشور در حسن اجرای وظایف انجام می‌گیرد و در طول بیش از پانزده سال گذشته به طور مرتب و سالانه انجام پذیرفته است. تمام دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی و سازمان‌های تابعه در هفت محور به شرح ذیل و مطابق با برنامه اصلاحات جامع نظام اداری کشور انجام می‌پذیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
36 تا 38
لینک کوتاه:
magiran.com/p2295370 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!