بررسی موانع تحقیقات از دیدگاه دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1398: یک گزارش کوتاه
توسعه مداوم و پیشرفت در ابعاد مختلف زندگی افراد در کشور به ویژه نظام سلامت نیازمند توجه به تحقیق و موانع آن می باشد. لذا این پژوهش با هدف تعیین موانع انجام تحقیقات از دیدگاه دانشجویان کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.
در این مطالعه توصیفی، 130 نفر از دانشجویان کارشناسی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در سال 1398 مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک، موانع شخصی و موانع سازمانی بود. پرسش نامه به صورت خودگزارشی تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آزمون های آماری t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان 43/1±98/20 سال بود. در حیطه موانع شخصی، عدم آشنایی کافی با اصول و روش های آماری بیش ترین میانگین نمره را داشت (04/1±75/3). طولانی و زمان بر بودن انجام پژوهش بیش ترین میانگین نمره را در حیطه سازمانی داشت (82/4±83/3).
نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش آگاهی دانشجویان از روش تحقیق، ارتباط مناسب مسیولین با دانشجویان و افزایش مشوق های مادی و معنوی در جهت کاهش موانع تحقیقات ضروری به نظر می رسد.
-
بررسی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1401: یک مطالعه توصیفی
محسن رضائیان، محمد اسدپور، *، مهدی عبدالکریمی، محمد مبینی لطف آباد، حسن خدادادی، عرفان شهابی نژاد، امیررضا شکوئی زاده
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، بهمن 1402 -
بررسی پیش بینی کننده های مصرف فست فود مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
محمد اسدپور، *، محمد مبینی لطف آباد، مصطفی نصیر زاده، مهدی عبدالکریمی، عرفان شهابی نژاد
مجله طب پیشگیری، تابستان 1402