ارزیابی درک گردشگران از سبک زندگی سنتی در خانه های تاریخی کاشان پس از استفاده مجدد به عنوان هتل
بیان مسئله:
سبک زندگی رابطه متقابلی با خانه های تاریخی کاشان داشته است. در دوره معاصر سبک زندگی تغییرات زیادی کرده، تا آنجا که در معرض فراموش شدن قرار گرفته است. استفاده مجدد برخی از این خانه ها برای هتل فرصتی است که درک بیشتری از زندگی مردمان در این خانه ها حاصل شود.
اهداف پژوهش:
این پژوهش به دنبال آن است تا دریابد ویژگی های سبک زندگی در خانه های تاریخی کاشان چیست؟ و گردشگر در مدت اقامت خود در خانه هایی که به هتل سنتی تغییر کاربری یافته اند، تا چه میزان این سبک زندگی را درک می کند؟ هدف این پژوهش درک بهتر از مولفه های سبک زندگی سنتی و تحلیل میزان درک گردشگران است که می تواند به رفع نارسایی ها در پروژه های استفاده مجدد بینجامد.
روش تحقیق:
روش این پژوهش آمیخته از نوع کیفی-کمی است. در گام اول، نحوه تجلی سبک زندگی در خانه های تاریخی کاشان پس از مطالعات کتابخانه ای، با مطالعه میدانی از طریق مشاهده مشارکتی و مصاحبه های عمیق، بررسی شد. در گام بعدی پس از کدگذاری و استخراج مولفه های پرتکرار مرحله قبل، میزان درک گردشگران از این مولفه ها در 8 هتل با تحلیل 102 پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت.
نتیجه گیری:
تکرار ویژگی های بیان شده افراد از طبقات مختلف نشان می د هد یک سبک زندگی غالب در جامعه سنتی در سطوح متفاوت فرهنگی-اقتصادی وجود داشته است و تفکیک مولفه های استخراج شده از سبک زندگی سنتی خانه های تاریخی کاشان ذیل سه مقوله فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، چندبعدی بودن این سبک زندگی را نمایان کرد. اما گردشگران علی رغم برقراری ارتباط با فضا، استنباط ناقصی از روح حاکم بر سبک زندگی و جزییات آن و به خصوص ویژگی های ناملموس پیدا کرده اند، در حالی که بسیاری از مولفه های معرف سبک زندگی در رفتارها و آداب و رسوم تجلی می یابد. وسایل و مبلمان نیز زمانی می توانند به طور موثر در معرفی سبک زندگی ایفای نقش کنند که به جای نقش تزیینی، با تجربه اقامت به طور فعال ادغام شوند.
درک گردشگر ، هتل ، سبک زندگی سنتی ، خانه های تاریخی ، کاشان
-
رویکردهای شکل گیری مدرسه و الگوهای سازماندهی آن ها براساس سند تحول بنیادین
مهدی حمزه نژاد*، ، حسین عبدالخالقی
نشریه باغ نظر، دی 1403 -
الگوی کالبدی مدارس براساس سند تحول بنیادین (سازگارسازی الگوهای کالبدی نایر با سند تحول بنیادی)
حسین عبدالخالقی، مهدی حمزه نژاد*،
نشریه باغ نظر، مهر 1403