بررسی تاثیر عصاره گل سرخ بر میزان اضطراب پرسنل فوریت های پزشکی شهر قم در سال 97
تکنسین های فوریت های پزشکی با محیط های استرس زایی همچون اماکن پر از مجروح، بیماران بد حال و غیره رو به رو هستند که کار کردن در آن بسیار دشوار است، به طوری که باعث به وجود آمدن هیجان های محیطی با استرس منفی می شود.
این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره گل سرخ بر میزان اضطراب پرسنل فوریت های پزشکی شهر قم در سال 97 انجام شد.
این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 60 نفر (30 نفر مداخله و 30 نفر کنترل) از پرسنل فوریت های پزشکی شهرستان قم به روش تصادفی سازی بلوکی در سال 1397 انجام شد؛ که برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر قبل و بعد از مداخله دادن عصاره گل سرخ برای بررسی سطح اضطراب پرسنل استفاده شد. داده ها بعد از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه 22 شده سپس برای تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل و تی زوجی و کای اسکویر و فیشر استفاده شد (0/05P=).
مطالعه حاضر بر روی 60 نفر از پرسنل فوریت های پزشکی با حداقل 23 سال و حداکثر 43 سال سن انجام شد. در بررسی متغیرهای دموگرافیک قبل از مداخله تفاوت معنی داری از نظر سن (0/94P=)، سنوات خدمتی (0/76P=)، تاهل (0/11P=) و تحصیلات (0/20P=) دیده نشد. از طرف دیگر در بررسی نمره اضطراب آشکار (0/001P=)، پنهان (0/001P=) و کلی (0/001P=) در گروه آزمون میزان اضطراب افزایش پیدا کرده بود و از نظر آماری نیز معنادار بود در حالی که در گروه کنترل نمره اضطراب آشکار (0/36P=)، پنهان (0/90P=) و کلی (0/35P=) مقدار ناچیز افزایش پیدا کرده بود و ازنظر آماری نیز معنادار نبود.
با توجه به تاثیر رایحه گل سرخ بر کاهش اضطراب، استفاده از آن در کاهش اضطراب پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی، توصیه می شود.