فهرست مطالب
مجله علوم مراقبتی نظامی
سال هشتم شماره 1 (بهار 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/05/04
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 1-13مقدمه
جنگ در طول تاریخ عواقب دهشتناکی به همراه داشته است. در این بین نه تنها سربازانی که مستقیم در نبرد با دشمن ستیز داشته اند بلکه خانواده های آن ها نیز متحمل مشکلاتی شده اند. همسران جانبازان اسطوره های گمنامی هستند که به جهت همراهی با جانبازان قرین مشکلاتی از جمله تعارضات زناشویی هستند که کاهش کیفیت زندگی را در بین آن ها به دنبال داشته است.
هدفهدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش ذهن آگاهی مبتنی بر استرس، بر تعارض زناشویی و کیفیت زندگی همسران جانبازان در شهر مشهد بود.
مواد و روش هاجامعه آماری شامل کلیه همسران جانبازان شهر مشهد بود که به صورت نمونه گیری در دسترس، در پاییز 1399 انتخاب گردیدند. نظر به اینکه این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و همراه با گروه کنترل بود، تعداد 24 نفر از افرادی که نمرات بالایی در تعارض زناشویی و نمرات پایینی در کیفیت زندگی داشتند، انتخاب گردیدند و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. افراد گروه مداخله تحت درمان ذهن آگاهی مبتنی بر استرس در هشت جلسه 90 دقیقه ای قرار گرفتند و سرانجام از هر دو گروه، آزمون ها به عنوان پس آزمون اخذ گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 25 استفاده گردید.
یافته هابررسی های حاصل از تحلیل کوواریانس ها (مانکووا) در ابعاد کیفیت زندگی شامل جسمی (0/001P<؛ 46/55=F)، روان شناختی (0/001P<؛ 132/49=F)، اجتماعی (0/001P<؛ 30/74=F) و محیطی (0/006=P؛ 12/25=F) و ابعاد تعارض زناشویی شامل همکاری (0/017=P؛ 6/37=F)، واکنش هیجانی (0/001P<؛ 24/23=F)، پیوند با خویشاوندان (0/033=P؛ 5/03=F)، جدا کردن امور مالی (0/012=P؛ 7/26=F)، نشان داد که با در نظر گرفتن اثر پیش آزمون، اثر عضویت گروهی بر ترکیب خطی متغیرهای وابسته تعارض زناشویی و کیفیت زندگی معنادار بوده است.
بحث و نتیجه گیرینتایج حاکی از آن بود که این نوع درمان برای همسران جانبازی که به علت مشکلات جسمانی و روانی همسر، زندگی آن ها در معرض تعارض زناشویی و افت کیفیت قرار گرفته است، مفید بوده است.
کلیدواژگان: تعارض زناشویی، جانباز، ذهن آگاهی، کیفیت زندگی -
صفحات 14-21مقدمه
موضوع مراقبت یکی از بخش های جدایی ناپذیر حوادث و بحران ها است و طراحی مدل ها و شیوه های موثر در مدیریت آن به ویژه شیوه هایی که از بافتار برآمده اند اهمیت بسیاری داشته و دارد.
هدفمدیریت پرستاری در بحران ها به علت اهمیت نقش آن همواره یکی از موضوعات مورد توجه بوده است، لذا، مطالعه حاضر با هدف تبیین مولفه های مدیریت پرستاری در حوادث و بلایای ایران انجام شد.
مواد و روش هامطالعه ی حاضر مطالعه ای کیفی با طرح پدیدار شناسی است که جامعه ی پژوهش آن شامل کلیه ی مدیران پرستاری است که در بحران ها و حوادث در ایران نقش مدیریتی داشته اند. بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف و سپس گلوله برفی با 22 نفر از مدیران پرستاری شرکت کننده در حداقل یکی از حوادث و بلایای ملی ایران، مصاحبه گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته بود. همچنین بررسی منابع کتابخانه ای چاپی و الکترونیکی با استفاده از داده پایگاه های معتبر علمی و در دسترس از دیگر منابع پژوهش بودند. در نهایت مصاحبه ها پیاده سازی شده و به همراه سایر منابع به روش 7 مرحله ای کلایزی و با شیوه ی دستی تحلیل شدند.
یافته هابر اساس نتایج حاصل از آنالیز داده ها در مرحله اول 495 کد و در نهایت 7 طبقه اصلی به دست آمد که در دو مرحله در دسته بندی قرار گرفت که عبارتند از: «مدل سیستمی نیروی انسانی»، «ساختارهای یکپارچه کننده»، «رهبری»، «مدل یابی بومی نظریه آشوب»، «انسان شناختی بحران»، «باز تعریف نقش مراقبتی»، «اکولوژی مراقبت».
بحث و نتیجه گیریمدیریت پرستاری در حوادث و بلایای ایران مفهومی پیچیده است که نه تنها نیازمند دانش و مهارت است بلکه به سیاست گزاری بر اساس مدل های مفهومی برآمده از تجربه نیازمند است.
کلیدواژگان: ایران، بحران و بلایا، پدیدارشناسی، مدیریت پرستاری -
صفحات 22-32مقدمه
کشور ایران همواره درمعرض بلایای طبیعی و انسان ساخت و تروریستی قرار دارد، بنابراین برای کاهش تلفات جانی و مالی بیمارستان ها بخش های ویژه بدلیل شرایط خاص بیماران و تجهیزاتی که برای مراقبت از بیماران در این بخش ها استفاده می شود، هنگام تخلیه بیماران، شرایط دشوارتری را تجربه می کنند. بخش همودیالیز یکی از این بخش هاست که بدلیل اتصال بیمار با ماشین همودیالیز در صورت وقوع بحران و نیاز به تخلیه اضطراری، نیازمند آموزش روش صحیح انجام این کار است.
مواد و روش هااین مقاله حاصل یک مطالعه نیمه تجربی می باشد. 70 بیمار بخش همودیالیز از 2 بیمارستان آجا در این پژوهش شرکت کردند. دو بیمارستان با روش تصادفی ساده به دو گروه آموزش سنتی و آموزش مبتنی بر انیمیشن، تخصیص یافت. در یکگروه ، انیمیشن آموزش جداسازی و تخیله اضطراری در دسترس گروه قرا گرفت و در گروه دیگر آموزش به روش سنتی اجرا شد. بلافاصله بعد از مداخله و سپس یک ماه بعد، عملکرد بیماران توسط چک لیست پژوهشگر ساخته ارزیابی شد. روایی چک لیست، توسط پنل متخصصان و پایایی آن به روش توافق بین ارزیابان و با ضریب همبستگی 9/0 محاسبه شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار، فراوانی نسبی و فراوانی مطلق) و آمار تحلیلی(t مستقل، تست دقیق فیشر و کای دو) و توسط نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شد.
یافته هامشارکت کنندگان در دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و میانگین نمره آزمون عملکرد قبل از انجام آزمون، تفاوت معناداری نداشتند. مقایسه نمره آزمون عملکرد دو گروه بلافاصله بعد از مداخله تفاوت معناداری نشان نداد (05/0 <p). مقایسه میانگین نمرات عملکرد یک ماه پس از مداخله در دو گروه اختلاف معنادار آماری داشت (001/0 > p).
بحث و نتیجه گیریبا توجه به نتایج مطالعه، استفاده از روش آموزشی انیمیشن به منظور تخلیه اضطراری بخش های دیالیز موثرتر از روش آموزش سنتی می باشد. از دلایل این یافته می توان به جذابیت روش های نوین آموزشی انیمیشن به عنوان یکی از این روش ها، قابلیت تکرار پذیری آن و همچنین کوتاه و در دسترس بودن محتوای تهیه شده نام برد. توصیه می شود به دلیل ماهیت حیاتی تخلیه ایمن اینگونه بخش ها به دلیل اتصالات خاص بیماران به دستگاه، از رویکردهای نوین آموزشی همچون انیمیشن بهره برد.
کلیدواژگان: آمادگی، آموزش به بیمار، بخش همودیالیز، بلایا، پویانمایی -
صفحات 33-44مقدمه
استفاده رو به رشد تسلیحات پیچیده در دنیای مدرن، باعث شده شناخت علل تروریسم به ویژه بیوتروریسم و روش های پیشگیری و مقابله با آن در اولویت قرار گیرد.
هدفاین مطالعه با هدف بررسی اثر مداخله ی آموزش گروهی بر آگاهی، نگرش و آمادگی کارکنان بهداشت درمان ناجا نسبت به حملات بیوتروریسم انجام شد.
مواد و روش هااین پژوهش به روش نیمه تجربی در سال 1398 انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی کارکنان معاونت بهداشت و درمان نیروی انتظامی استان اصفهان (60 نفر) بود. حجم نمونه در گروه آزمون (30 نفر) و کنترل (30 نفر) بودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه 29 گویه ای آگاهی و نگرش و آمادگی مقابله با بیوتروریسم که توسط حمزه پور و خواجه نصیری در سال 1394 طراحی شد، استفاده گردید. آموزش شامل سبب شناسی، تشخیص و مداخله در حملات بیوترویسم در قالب کارگاه 8 ساعته بود. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، تحلیل کوواریانس چند متغیره به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.
یافته هامیانگین نمره آگاهی نگرش و آمادگی در دو گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله تفاوت آماری معنی داری نداشت (0/5P>). میانگین نمره آگاهی (1/35±5/13)، نگرش (0/61±3/29) و آمادگی (1/75 ±6/23) مقابله با بیوتروریسم در شرکت کنندگان قبل از مداخله در گروه آزمون در سطح متوسط بوده و بعد از آن به ترتیب به (0/97±6/93) (0/51±4/13) و (2/50±10/26) بهبود یافته و این اختلاف معنی دار بود (0/05P<). ضریب اتای آموزش گروهی برای آگاهی کارکنان 0/463، نگرش کارکنان 0/322 و آمادگی کارکنان 0/413 درباره بیوتروریسم بود. متغیرهای جمعیت شناختی (سن، جنس، تحصیلات و سابقه کار) با هیچ کدام از متغیرهای پژوهش ارتباط معنی داری نداشت (0/05>P).
بحث و نتیجه گیرینتایج پژوهش نشان داد که آموزش گروهی می تواند موجب بهبود آگاهی، نگرش و آمادگی کارکنان گردد. به روز بودن اطلاعات و آمادگی مقابله با بیوتروریسم برای پرسنل بهداشتی درمانی نیروی انتظامی به عنوان خط اول مقابله ضروری است.
کلیدواژگان: آگاهی، آمادگی، آموزش گروهی، بیوتروریسم، نگرش -
صفحات 45-53مقدمه
سلامت اجتماعی از اساسی ترین شاخص های سلامت هر کشوری است و می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد. دوره سربازی فشار زیادی بر سربازان وارد می کند که می تواند بر سلامت اجتماعی آنان اثر منفی داشته باشد. برخی شواهد نشان می دهد که ورزش می تواند بر سلامت اجتماعی اثرگذار باشد.
هدفهدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین وضعیت فعالیت بدنی و ورزش با ابعاد سلامت اجتماعی سربازان است.
مواد و روش هامطالعه حاضر از نوع توصیفی همبستگی می باشد. تعداد 200 سرباز به شیوه نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری از میان سربازان یک پایگاه نظامی در شهر شیراز در پاییز 1395 انتخاب شدند و بر اساس میزان فعالیت ورزشی در هفته به دو گروه فعال و غیرفعال تقسیم بندی شده و پرسشنامه سلامت اجتماعی را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون تی مستقل استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد در مقیاس های شکوفایی اجتماعی (0/03=P) و نمره کلی سلامت اجتماعی (0/05=P) تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت. همچنین مقیاس های همبستگی اجتماعی (0/32=P)، انسجام اجتماعی (0/66=P)، پذیرش اجتماعی (0/41=P) و مشارکت اجتماعی (0/74=P) در گروه سربازان فعال بالاتر از گروه سربازان غیرفعال بود، اما تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
بحث و نتیجه گیریبر اساس نتایج می توان گفت که فعالیت بدنی و ورزش با سلامت اجتماعی سربازان رابطه دارد. لذا، سربازان می توانند به منظور ارتقای سلامت اجتماعی خود، فعالیت های بدنی و ورزشی منظم را در برنامه هفتگی قرار دهند.
کلیدواژگان: سرباز، سلامت اجتماعی، ورزش -
صفحات 53-62مقدمه
تکنسین های فوریت های پزشکی با محیط های استرس زایی همچون اماکن پر از مجروح، بیماران بد حال و غیره رو به رو هستند که کار کردن در آن بسیار دشوار است، به طوری که باعث به وجود آمدن هیجان های محیطی با استرس منفی می شود.
هدفاین مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره گل سرخ بر میزان اضطراب پرسنل فوریت های پزشکی شهر قم در سال 97 انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 60 نفر (30 نفر مداخله و 30 نفر کنترل) از پرسنل فوریت های پزشکی شهرستان قم به روش تصادفی سازی بلوکی در سال 1397 انجام شد؛ که برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر قبل و بعد از مداخله دادن عصاره گل سرخ برای بررسی سطح اضطراب پرسنل استفاده شد. داده ها بعد از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه 22 شده سپس برای تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل و تی زوجی و کای اسکویر و فیشر استفاده شد (0/05P=).
یافته هامطالعه حاضر بر روی 60 نفر از پرسنل فوریت های پزشکی با حداقل 23 سال و حداکثر 43 سال سن انجام شد. در بررسی متغیرهای دموگرافیک قبل از مداخله تفاوت معنی داری از نظر سن (0/94P=)، سنوات خدمتی (0/76P=)، تاهل (0/11P=) و تحصیلات (0/20P=) دیده نشد. از طرف دیگر در بررسی نمره اضطراب آشکار (0/001P=)، پنهان (0/001P=) و کلی (0/001P=) در گروه آزمون میزان اضطراب افزایش پیدا کرده بود و از نظر آماری نیز معنادار بود در حالی که در گروه کنترل نمره اضطراب آشکار (0/36P=)، پنهان (0/90P=) و کلی (0/35P=) مقدار ناچیز افزایش پیدا کرده بود و ازنظر آماری نیز معنادار نبود.
بحث و نتیجه گیریبا توجه به تاثیر رایحه گل سرخ بر کاهش اضطراب، استفاده از آن در کاهش اضطراب پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی، توصیه می شود.
کلیدواژگان: اضطراب، گل سرخ، فوریت پزشکی -
صفحات 62-72مقدمه
اجرای دستورالعملهای مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد که از شیوههای جدید در ارتقای کیفیت مراقبتهای پرستاری است، موجب افزایش رضایت بیماران، از جمله بیماران کاندید جراحی عروق کرونر میشود.
هدفاین مطالعه با هدف طراحی دستورالعملهای مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد برای بیماران کاندید جراحی عروق کرونر انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه تکاملی در بخش قلب بیمارستان منتخب نظامی در سال 1398 در شهر تهران انجام شد. دستورالعملهای مراقبت پرستاری بر اساس مدل استتلر و با رویکرد مبتنی بر شواهد طراحی شد. مطالعات با استفاده از کلیدواژههای مرتبط در پایگاههای معتبر Magiran، Science Direct، Scopus، PubMed، SID در ده سال اخیر جستجو شد. برای اعتبار دستورالعملها، از روش اعتبار صوری و محتوایی و با بهرهگیری از نظر 10 نفر از خبرگان استفاده شد.
یافته هادر این مطالعه شش دستورالعمل مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد، برای بیماران کاندید جراحی عروق کرونر، طراحی شد که میتواند به عنوان راهنمای بالینی برای مراقبت از این بیماران بر اساس معتبرترین متون علمی و با رویکرد مبتنی بر شواهد استفاده شود.
بحث و نتیجه گیری
طراحی و تدوین دستورالعملهای مراقبتهای پرستاری با رویکرد مبتنی بر شواهد در بیماران تحت جراحی عروق کرونر، منجر به ارایه مراقبتهای پرستاری تخصصیتر و در نتیجه افزایش رضایت گیرندگان این مراقبتها میشود. همچنین دستورالعملهای طراحی شده منبع اطلاعاتی بروز و در دسترس پرستاران بخش قلب خواهد بود.
کلیدواژگان: پرستاری مبتنی بر شواهد، جراحی عروق کرونر، دستورالعمل مراقبت پرستاری، طراحی -
صفحات 73-81مقدمه
نارسایی احتقانی قلبی یک اختلال مزمن پیشرونده و ناتوان کننده است. ترخیص یک دوره انتقال از بیمارستان به منزل است که در آن مسئولیت مراقبت از تیم درمان در بیمارستان، به بیمار و خانواده انتقال مییابد.
هدفاین مطالعه با هدف تعیین تاثیر به کارگیری مدل ترخیص ایدهال بر میزان تبعیتدارویی بیماران نارسایی احتقانی قلب بستری در بخشهای ویژه انجام شده است.
مواد و روشهاپژوهش حاضر یک مطالعه کنترل شده تصادفی است؛ 60 بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، بستری در بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای نظامی منتخب آجا واقع در شهر تهران در سال 1398 با روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند؛ بیماران به صورت تصادفی ساده، به 2 گروه آزمون و کنترل (هر گروه 30 نفر) تقسیم شدند که گروه کنترل صرفا مراقبت روتین را دریافت کردند. مطالعه در دو مرحله قبل و بعد از انجام مداخله انجام شد. جهت گردآوری دادهها از فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه تبعیت دارویی موریسکی MMAS استفاده شد. دادهها با نرمافزار SPSS نسخه 21 و روشهای توصیفی، آزمون تی تست مستقل، همبستگی پیرسون، تست دقیق فیشر و کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0<P).
یافتههابین دو گروه از نظر میزان تبعیت دارویی قبل از مداخله هیچ گونه اختلاف معنیداری وجود نداشت (722/0P=). لیکن از نظر میزان تبعیت دارویی در بین دو گروه بعد از اجرای مداخله اختلاف معنیدار داشتند (005/0P=). بحث و نتیجهگیری: به کارگیری مدل ترخیص ایدهال باعث افزایش میزان مشارکت بیمار در فرایند درمان و میزان تبعیت دارویی بیماران نارسایی احتقانی قلب بستری در بخشهای ویژه شود.
-
صفحات 82-95مقدمه
آمادگی برای رویارویی با بحرانهای انسان ساخت، جنبههای گوناگونی دارد که یکی از مهمترین آنها آمادگی برای مواجهه با بحرانهای نظامی است. وجود یک شناور امدادی تندرو میتواند بسیار حایز اهمیت و تعیین کننده باشد. این دغدغه همواره وجود دارد که اگر بناست شناور امدادی خریداری شود باید دارای چه خصوصیاتی باشد تا بتواند همپای رزمی شده تا در حوادث غیرمترقبه دریایی حضور مناسب یابد.
هدفدر جنگهای نامتقارن امروزی داشتن اطلاعات جامع از شناورهای امدادی موجود در کشور بسیار مهم است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه شناورهای امدادی موجود در کشور با توجه به شرایط اقلیمی خلیج فارس و ماموریتهای دریایی انجام شد.
مواد و روشهااین پژوهش از نوع مروری روایتی بوده و با استفاده از اطلاعات کتابخانهای و جستجو در پایگاههای SID، Iran Medex، PubMed، Web of Sciences، Iranian Research Institute و موتور جستجو Scholar Google و کلیدواژههای امداد و نجات، آمبولانس دریایی و اورژانس و معادل انگلیسی آنها Relief and Rescue، Marine Ambulance، Emergency در بازه زمانی 2010 تا 2020 انجام گرفت. یافتهها: نتایج نشان داد شناور ناجی از حیث ویژگیهایی همچون ایمنی و رفاه خدمه نسبت به آمبولانس شناور 115 و آمبولانس امداد و نجات از امکانات بیشتری برخوردار هستند.
بحث و نتیجهگیریبا توجه به احتمال برخوردهای نظامی و بحرانهای انسانی و طبیعی در آبراههای خلیجفارس به دلیل موقعیت خاص منطقه، در اکثر موارد نیروهای نظامی و انتظامی به نقطهی بحرانزده اعزام میشوند. در این راستا هیچ یک از این امداد رسانیها انجام نخواهد شد مگر آنکه زنجیره امداد و انتقال صحیح و کارآمدی به وجود آید که نخستین حلقهی تجهیزاتی این مسیر، شناورهای امدادی استاندارد، تخصصی و تندرو خواهند بود. در حوزه تجهیزات امدادی در حوزه بهداری رزم دریایی، تهیه «آمبولانس دریایی» مناسب و همپای رزم پیشنهاد میگردد.
کلیدواژگان: آمبولانس دریایی، امداد و نجات، اورژانس
-
Pages 1-13Introduction
War has had terrible consequences throughout history. In the meantime, not only the soldiers who fought directly in the battle with the enemy but also their families have suffered. Veterans’ wives are anonymous myths that are associated with problems such as marital conflicts to accompany veterans. Issues that have led to a decline in the quality of life among them.
ObjectiveThis study aimed to investigate the effect of stress-based mindfulness training on marital conflict and the quality of life of veterans’ spouses in Mashhad.
Material and MethodsThe statistical population included all the spouses of veterans in Mashhad who were selected by available sampling in the fall of 1999. Since this study was a quasi-experimental study with pre-test and post-test design and with a control group, 24 people with high scores in marital conflict and low scores in quality of life were selected and randomly divided into two experimental and control groups. The subjects in the experimental group underwent stress-based mindfulness treatment in eight sessions of 90 minutes and finally, the tests were taken from both groups as a post-test. SPSS version 25 was used to analyze the data.
ResultsStudies of analysis of covariances (MANCOVA) in quality of life including physical (F=46.55; P<0.001), psychological (F=132.49; P<0.001), social (F=30.74; P<0.001), and environmental (F=12.25; P<0.006) (and dimensions of marital conflict included) cooperation (F=6.37; P<0.017), emotional response (F=24.23; P<0.001), relation to relatives (F=5.03; P<0.033), separation of finances (F=7.26; P<0.012) showed that considering the effect of pre-test, the effect of group membership on the linear combination of marital conflict and quality of life dependent variables was significant. Discussion and
ConclusionThe results showed that this type of treatment was useful for veteran spouses who have been exposed to marital conflict and quality loss due to their spouse’s physical and mental problems.
Keywords: Marital Conflict, Mindfulness, Quality of Life, Veterans -
Pages 14-21Introduction
The issue of care is an integral part of accidents and crises and the design of effective models and methods in its management, especially the methods that have emerged from the context is very important.
ObjectiveNursing management in crises due to the importance of its role has always been one of the topics of interest. Therefore, the present study was conducted to explain the components of nursing management in accidents and disasters in Iran.
Material and MethodsThis is a qualitative study with a phenomenological design and the research community includes all nursing managers who have played a managerial role in crises and accidents in Iran. Based on purposeful sampling and then snowball, 22 nursing managers were interviewed in at least one of the national disasters in Iran. The data collection tool was semi-structured in-depth interviews. Moreover, the study of printed and electronic library resources using databases were other sources of research. Finally, the interviews were implemented and analyzed along with other sources in a 7-step clause method and manually.
ResultsBased on the results in the first stage, 495 codes, and finally 7 main categories were obtained and were classified in two stages, which are including: “system model of manpower”, “integrating structures”, “Leadership”, “Indigenous Modeling of Chaos Theory”, “Anthropology of Crisis”, “Redefining the Role of Care”, and “Care Ecology”.
Discussion and ConclusionNursing management in disasters in Iran is a complex concept that not only requires knowledge and skills but also requires policy-making based on conceptual models derived from experience.
Keywords: Crisis, Iran, Nursing Management, Phenomenology -
Pages 22-32Introduction
War has had terrible consequences throughout history. In the meantime, not only the soldiers who fought directly in the battle with the enemy but also their families have suffered. Veterans’ wives are anonymous myths that are associated with problems such as marital conflicts to accompany veterans. Issues that have led to a decline in the quality of life among them.
ObjectiveThis study aimed to investigate the effect of stress-based mindfulness training on marital conflict and the quality of life of veterans’ spouses in Mashhad.
Material and MethodsThe statistical population included all the spouses of veterans in Mashhad who were selected by available sampling in the fall of 1999. Since this study was a quasi-experimental study with pre-test and post-test design and with a control group, 24 people with high scores in marital conflict and low scores in quality of life were selected and randomly divided into two experimental and control groups. The subjects in the experimental group underwent stress-based mindfulness treatment in eight sessions of 90 minutes and finally, the tests were taken from both groups as a post-test. SPSS version 25 was used to analyze the data.
ResultsStudies of analysis of covariances (MANCOVA) in quality of life including physical (F=46.55; P<0.001), psychological (F=132.49; P<0.001), social (F=30.74; P<0.001), and environmental (F=12.25; P<0.006) (and dimensions of marital conflict included) cooperation (F=6.37; P<0.017), emotional response (F=24.23; P<0.001), relation to relatives (F=5.03; P<0.033), separation of finances (F=7.26; P<0.012) showed that considering the effect of pre-test, the effect of group membership on the linear combination of marital conflict and quality of life dependent variables was significant. Discussion and
ConclusionThe results showed that this type of treatment was useful for veteran spouses who have been exposed to marital conflict and quality loss due to their spouse’s physical and mental problems.
Keywords: animation, disasters, evacuation, hemodialysis -
Pages 33-44Introduction
In the modern world, recognition of special kinds of terrorism attacks, bioterrorism prevention, and confrontation, must be prioritized.
ObjectiveThis study aimed to determine the effect of educational intervention on knowledge, attitude, and preparedness of the Police health rescue employees on bioterrorism.
Materials and MethodThis quasi-experimental study was performed in 2019. The population was all of the employees in the Deputy of Health rescue and treatment of Police in Isfahan. The sample size was 30 experimental groups and 30 control groups. Data was gathered by 29 items’ questionnaire of knowledge, attitude, and preparedness about bioterrorism, designed by Hamzehpour and Khajehnasiri in 2015. Educational intervention was done via an 8 hours workshop which consists of bioterrorism etiology, diagnosis, and intervention subjects. Descriptive statistics and multiple analysis of covariance were used for data analysis by SPSS software version 24.
ResultsMean scores of knowledge, attitude, and preparedness were not significantly different between the intervention and control groups before the intervention. The Mean score of knowledge (5.13±1.35), attitude (3.29±0.61), and preparedness (6.23±1.75) against bioterrorism in participants before intervention were in average level and after that was improved to (6.93±0.97), (4.13±0.51) and (10.26±2.50), respectively. Group training eta coefficient about bioterrorism was improved for employees’ knowledge (0.463), attitude (0.322), and staff’s Preparedness (0.413) (P< 0.05). There was no significant relationship between demographic variables (age, sex, education, and work experience) and none of the study variables (P> 0.05).
Discussion and ConclusionThe results showed that group training can improve the knowledge, attitude, and preparedness of staff about bioterrorism. Therefore, Up-to-date information and preparedness to deal with bioterrorism are essential for health and rescue and treatment employees as the first line of defense.
Keywords: Attitude, Bioterrorism, Knowledge, Preparedness, Training Group -
Pages 45-53Introduction
Social health is one of the most basic indicators of health in any country and can be affected by various factors. Military service puts a lot of pressure on soldiers, which can have a negative effect on their social health. There is some evidence that exercise can affect social health.
ObjectiveThis study aimed at investigating the relationship between physical activity status and exercise with the dimensions of soldiers’ social health.
Material and MethodsThe present study is a descriptive correlational study. Two hundred soldiers were selected by the available sampling method as a statistical sample from a military base in Shiraz city in fall 2016. They were divided into two groups of active and inactivebased on the amount of physical activity per week. Social Health Questionnaire was completed for them. SPSS/16 and t- Test were used for analyzing the data.
ResultsThe results showed that there was a significant difference between the two groups in social prosperity scales (P=0.03) and overall social health score (P=0.05). Also, the social solidarity (P= 0.32), social cohesion (P=0.66), social acceptance (P= 0.41), and social participation (P=0.74) measures were higher in the active group than in the inactive group. There was no significant difference between the two groups.
Discussion andConclusionBased on the results, it can be said that physical activity and exercise are related to the social health of the soldiers. So soldiers can incorporate regular physical activity and exercise into the weekly program to improve their social health.
Keywords: Exercise, Social Health, Soldier -
Pages 53-62Introduction
Emergency medical technicians deal with stressful environments such as high-profile areas, critically ill patients, etc., which are very difficult to work with, causing negative environmental stress with negative stress.
ObjectiveThis study aimed to investigate the effect of rose inflorescence on the level of anxiety of Qom emergency medical personnel in 2018.
Material and MethodsThis study was performed as a clinical trial on 60 (30 interventions and 30 control) emergency medical personnel of Qom city by block randomization method in 2018; information was collected using the demographic questionnaire and anxiety questionnaire. Spielberger was used before and after the intervention of rosehip extract to check the anxiety level of the staff. After collecting the data, it was entered into SPSS22 software, then independent t-test, paired t-test, Chi- Square and Fisher were used to analyzing the data (P=0.05).
Discussion andConclusionThe present study was performed on 60 emergency medical personnel with a minimum age of 23 years and a maximum age of 43 years. In the study of demographic variables before the intervention, there was no significant difference in terms of age (P = 0.94), years of service (P=0.76), marriage (P=0.11), and education (P= 0.20). On the other hand, in examining the score of apparent (P=0.001), hidden (P= 0.001), and general anxiety (P= 0.001) in the test group, the level of anxiety had increased and it was statistically significant. While in the control group, the apparent (P=0.36), hidden (P=0.90), and general anxiety score (P=0.35) increased slightly and was not statistically significant.
ResultsDue to the effect of rose scent on reducing anxiety, its use is recommended to reduce the anxiety of pre-hospital emergency personnel.
Keywords: Anxiety, Medical Emergency, Rose -
Pages 62-72Introduction
Implementing evidence-based nursing care guidelines, which is a new way to improve the quality of nursing care, increases patient satisfaction, including patients who are candidates for coronary artery surgery.
ObjectiveThis study aimed to design evidence-based nursing care guidelines for patients undergoing coronary artery surgery.
Materials and MethodsNursing care guidelines were designed based on the Stettler model and with an evidence-based approach. Studies have been searched using relevant keywords in reputable databases including Magiran، Science Direct، Scopus, PubMed, and SID during the last 10 years. For the validity of the instructions, the method of face and content validity was used with the opinion of 10 experts (including faculty members of Baqiyatallah School of Nursing, AJA, and experienced nurses of the Intensive Care Unit and Open Heart Surgery).
ResultsIn this study, six evidence-based nursing care guidelines were designed for patients undergoing coronary artery surgery, which can be used as a clinical guide for the care of these patients based on the most authoritative scientific texts and with an evidence-based approach.
Discussion and ConclusionDesigning and compiling nursing care guidelines with an evidence-based approach in patients undergoing coronary artery surgery leads to more specialized nursing care and thus increases the satisfaction of those receiving this care. The designed guidelines will also be an up-to-date source of information available to cardiologists.
Keywords: Coronary Artery Bypass, Designing, Evidence-Based Nursing, Instructions, Nursing Care -
Pages 73-81Introduction
Congestive heart failure is a progressive and debilitating chronic disorder. Discharge is a period of transfer from hospital to home that the responsibility of care providers when hospitalized is transferred to the patient and the primary care physician and may lead to new problems for the patient and family.
ObjectiveThis study aimed to investigate the effect of using the ideal discharge model on drug adherence in congestive heart failure patients hospitalized in intensive care units.
Materials and MethodsThis is randomized controlled study. Sixty patients with congestive heart failure, admitted to the intensive care units of selected Aja military hospitals in Tehran in 2020 were included in the study by convenience sampling method. Patients were randomly divided into experimental and control groups (30 patients in each group) and the control group received only routine care. The study was performed in two stages before and after the intervention. To collect data, demographic information form, Morisky Medication Adherence Scale (MMAS-8) in drug adherence was used. Data were analyzed using SPSS-21 software and using descriptive analysis, independent t-test, Pearson correlation, Fisher’s exact test, and Chi-square tests (P<0.05).
ResultsThere was no significant difference between the two groups of drug adherence before the intervention (P=0.722). However, there was a significant difference between the two groups of drug adherence after the intervention (P=0.005).
Discussion and ConclusionApplying the ideal discharge model increases the patient’s participation in the treatment process and drug adherence in congestive heart failure patients hospitalized in intensive care units.
Keywords: Congestive Heart Failure, Drug Adherence, Discharge Model -
Pages 82-95Introduction
Preparation for dealing with human crises has various aspects and one of the most important of which is the readiness to face military crises. Having a fast rescue boat can be very important and decisive. There is always the concern that if a relief vessel is to be purchased, what characteristics should it have to be able to keep up with the combat and to be properly present in unexpected maritime accidents.
ObjectiveIn today’s asymmetric wars, it is very important to have comprehensive information about the aid vessels available in the country. This study aimed to compare the existing relief vessels in the country according to the climatic conditions of the Persian Gulf and naval missions.
Materials and MethodsLibrary information and the following databases includingSID, Google Scholar, Iran Medex, PubMed, and Web of Sciences were searched using the keywords including “rescue”, “naval ambulance”, and “emergency”, and “equivalent”. Their English Relief and Rescue, Marine ambulance Emergency, was performed between 2010 and 2020.
ResultsThe results showed that the lifeboat has more facilities in terms of features such as safety and crew comfort than the 115th floating ambulance and rescue ambulance.
Discussion and ConclusionConsidering the possibility of military clashes on the waterways of the Persian Gulf, due to the special situation of the region, in most cases, military and law enforcement forces are sent to the crisis point. In this regard, none of these relief media will be carried out unless a proper and efficient relief and transfer chain is established, which will be the first equipment loop of this route, standard, specialized, and fast relief vessels. In the field of relief equipment in the field of naval health, it is recommended to provide a suitable “naval ambulance” in line with the war.
Keywords: Ambulance Emergency, Marine, Relief, Rescue