تاثیر چهار هفته مکمل یاری مجزا و همزمان لوسین و تورین بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری و میزان درک درد عضلانی پس از فعالیت مقاومتی برونگرا
کوفتگی عضلانی تاخیری پس از ورزش مقاومتی برونگرا که معمولا جزیی از تمرینات نظامی می باشد، احتمالا در اثر آسیب ساختار عضلانی بوجود می آید. تغذیه با ایفای نقش حیاتی در هر دو فرایند سنتز و کاتابولیسم پروتئین می تواند بر میزان آسیب عضلانی موثر باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر چهار هفته مکمل یاری مجزا و همزمان لوسین و تورین بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری و میزان درک درد عضلانی پس از ورزش مقاومتی برونگرا در مردان جوان غیر ورزشکار بود.
در این مطالعه نیمه تجربی، 48 مرد جوان غیر ورزشکار به شکل تصادفی در چهار گروه مکمل تورین + لوسین (2 گرم تورین و 0/1 گرم لوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز)، مکمل تورین (2 گرم تورین در روز)، مکمل لوسین (0/1 گرم لوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) و دارونما (1500 میلی گرم مالتو دکسترین در روز) قرار گرفتند و به مدت چهار هفته از مکمل و دارونما مصرف کردند. کوفتگی عضلانی تاخیری در عضلات پایین تنه با استفاده از حرکت فلکشن زانو ، با وزنه ای معادل 70 درصد یک تکرار بیشینه و در 3 نوبت 15 تکراری ایجاد گردید. آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز سرم به روش فتومتری و میزان درک درد عضلانی با استفاده از مقیاس (PAS) در زمان های پیش، بلافاصله بعد 24، 48 و 72 ساعت پس از ورزش مقاومتی برونگرا اندازه گیری شد.
مقایسه تغییرات فعالیت آنزیم کراتین کیناز و میزان درک درد عضلانی نشان داد تفاوت معنی داری در مراحل مختلف پیش و پس از ورزش مقاومتی برونگرا وجود دارد (05/0>P). این تغییرات در گروه لوسین + تورین در زمان های پیش آزمون تا 24 ساعت و 48 ساعت پس آزمون نسبت به گروه های لوسین، تورین و دارونما معنی دار بود (05/0>P). تغییرات فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز بین گروه ها در زمان های مختلف معنی دار نبود.
مصرف همزمان مکمل های لوسین و تورین می تواند سبب کاهش برخی از شاخص های آسیب عضلانی و میزان درک درد عضلانی پس از ورزش مقاومتی برونگرا شود.
-
تاثیر تمرین هوازی بر بیان برخی ژن های پرو و آنتی آپوپتوتیک میوکارد رت ها پس از ترک مت آمفتامین
نگین کردی، محمد عزیزی*، ، وریا طهماسبی
نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی، پاییز و زمستان 1402 -
مقایسه تاثیر 4 هفته مصرف مکمل های آجوگا و ارتومول - تندو بر تعادل و توان انفجاری بازیکنان فوتبال
خشایار معروفی، نادر رهنما*، سیده نرگس ساداتی لمردی،
فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی، تابستان 1402 -
تاثیر 8 هفته انواع تمرینات تناوبی شدید (HIIT) بر لپتین، آدیپونکتین و نسبت آدیپونکتین به لپتین پسران نوجوان دارای اضافه وزن
، هادی روحانی*، جواد وکیلی، وحید ساری ضراف
نشریه یافته، تابستان 1400 -
تاثیر 2 نوع تمرین تناوبی با شدت بالا به مدت 8 هفته بر ترکیب بدنی و عوامل هورمونی رشدی پسران نوجوان دارای اضافه وزن
جواد وکیلی، وحید ساری صراف، *
مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک، فروردین و اردیبهشت 1400