تاثیر چهار هفته مکمل یاری مجزا و همزمان لوسین و تورین بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری و میزان درک درد عضلانی پس از فعالیت مقاومتی برونگرا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

 کوفتگی عضلانی تاخیری پس از ورزش مقاومتی برونگرا که معمولا جزیی از تمرینات نظامی می باشد، احتمالا در اثر آسیب ساختار عضلانی بوجود می آید. تغذیه با ایفای نقش حیاتی در هر دو فرایند سنتز و کاتابولیسم پروتئین می تواند بر میزان آسیب عضلانی موثر باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر چهار هفته مکمل یاری مجزا و همزمان لوسین و تورین بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری و میزان درک درد عضلانی پس از ورزش مقاومتی برونگرا در مردان جوان غیر ورزشکار بود.

روش ها

در این مطالعه نیمه تجربی، 48 مرد جوان غیر ورزشکار به شکل تصادفی در چهار گروه مکمل تورین + لوسین (2 گرم تورین و 0/1 گرم لوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز)، مکمل تورین (2 گرم تورین در روز)، مکمل لوسین (0/1 گرم لوسین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) و دارونما (1500 میلی گرم مالتو دکسترین در روز) قرار گرفتند و به مدت چهار هفته از مکمل و دارونما مصرف کردند. کوفتگی عضلانی تاخیری در عضلات پایین تنه با استفاده از حرکت فلکشن زانو ، با وزنه ای معادل 70 درصد یک تکرار بیشینه و در 3 نوبت 15 تکراری ایجاد گردید. آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز سرم به روش فتومتری و میزان درک درد عضلانی با استفاده از مقیاس (PAS) در زمان های پیش، بلافاصله بعد 24، 48 و 72 ساعت پس از ورزش مقاومتی برونگرا اندازه گیری شد.

یافته ها

مقایسه تغییرات فعالیت آنزیم کراتین کیناز و میزان درک درد عضلانی نشان داد تفاوت معنی داری در مراحل مختلف پیش و پس از ورزش مقاومتی برونگرا وجود دارد (05/0>P). این تغییرات در گروه لوسین + تورین در زمان های پیش آزمون تا 24 ساعت و 48 ساعت پس آزمون نسبت به گروه های لوسین، تورین و دارونما معنی دار بود (05/0>P). تغییرات فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز بین گروه ها در زمان های مختلف معنی دار نبود.

نتیجه گیری

مصرف همزمان مکمل های لوسین و تورین می تواند سبب کاهش برخی از شاخص های آسیب عضلانی و میزان درک درد عضلانی پس از ورزش مقاومتی برونگرا شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
311 تا 319
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2308597 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)