مقایسه برخی از شاخص های آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی بدنسازان حرفه ای پس از بهبودی از بیماری کووید- 19 و تظاهرات بالینی آن ها در طول فعالیت ورزش
عموم اقشار مردم ازجمله ورزشکاران بدنسازی مورد هجمه ویروس کووید-19 قرار گرفته اند. بنابراین هدف از این تحقیق، مقایسه برخی از شاخص های آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی بدنسازان حرفه ای پس از بهبودی از بیماری کووید- 19 و تظاهرات بالینی آن ها در طول فعالیت ورزشی بود.
20 ورزشکار بدنساز حرفه ای با دامنه سنی 36-26 سال که به بیماری کووید- 19 با شدت خفیف تا متوسط مبتلا شدند و در کمتر از 10 روز علایم آن ها بهبود یافته و حدود چهار هفته از زمان ابتلای آن ها گذشته بود، انتخاب شدند. اطلاعات قبل از بیماری آن ها دردسترس بود. علایم قلبی - عروقی مثل درد قفسه سینه، تپش قلب، سرگیجه، سنکوپ، تاکی کاردی و علایم تنفسی مثل سرفه، عطسه، گلودرد، وجود آسم و حساسیت بیش از حد برونش بعد از عفونت در طول فعالیت ورزشی بررسی شد. همچنین برای اندازه گیری قدرت عضلانی از آزمون 1RM پرس سینه و اسکوات و از چین پوستی برای بررسی ترکیب بدنی و از آزمون های تی همبسته برای مقایسه قدرت و ترکیب بدنی قبل و بعد از بیماری استفاده شد.
نتایج نشان داد علی رغم عدم کاهش وزن، به طور معناداری بافت غیرچرب آن ها کاهش (005/0≥P) و درصد چربی آن ها افزایش یافته بود (005/0≥P). همچنین بعد از چهار هفته تظاهرات بالینی در طول فعالیت ورزشی به حالت اولیه بازگشت.
بیماری کووید-19 باعث تغییرات در ترکیب بدنی و قدرت عضلات اندام فوقانی و تحتانی بدنسازان حرفه ای می شود. همچنین بازگشت کامل تظاهرات بالینی ورزشکاران بهبودیافته به سه تا چهار هفته زمان نیاز دارد.