واکاوی ابعاد بکارگیری تاکتیک های جستجو با تاکید بر ویژگی های کاربران و وظایف جستجوی شبیه سازی شده براساس طرح طبقه بندی آندرسون و کراسول

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

هدف پژوهش حاضر شناسایی فراوانی و مدت زمان سپری شده در بکارگیری تاکتیک های جستجو و تاثیر ویژگی های کاربران و نوع وظیفه جستجو بر بکارگیری تاکتیک های جستجو است.

روش

روش پژوهش حاضر رویکرد کمی است که براساس داده های داده های برگرفته از نرم افزار مورایه اخذ شده است. نمونه پژوهش 35 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی (دانشجویان دکتری و دانشجویان ترم آخر کارشناسی ارشد) از دو حوزه علوم انسانی و فنی و مهندسی شهر تهران انتخاب شدند. همچنین 4 وظیفه و سناریوی جستجو براساس طبقه بندی آندرسون و کراسول طراحی و در اختیار جستجوگران قرار گرفت. اطلاعات برگرفته از نرم افزار مورایه که شامل فراوانی و مدت زمان سپری شده برای بکارگیری تاکتیک های جستجو بود استخراج و تاثیر ویژگی های کاربران و نوع وظیفه جستجو با استفاده از آزمون های آمار استنباطی، شامل آزمون تفاوت میانگین ها، آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی بررسی شد.

یافته ها: 

نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین ویژگی های فردی و فراوانی و مدت زمان سپری شده برای تاکتیک های جستجو وجود ندارد؛ اما دانشجویان دختر به نسبت دانشجویان پسر زمان زیادی را صرف بکارگیری تاکتیک های جستجو کرده اند، همچنین علیرغم عدم تفاوت معناداری بین مقطع تحصیلی و فراوانی و مدت زمان سپری شده در جستجو، اما به نسبت دانشجویان ارشد، تاکتیک های بیشتری بکار گرفتند. در مقابل دانشجویان دکتری زمان زیادی را در فرایند جستجو نسبت به دانشجویان ارشد سپری کرده اند. دلیل این امر آشنایی بیشتر دانشجویان دکتری با فرایند جستجو و مهارت بیشتر آنها در جستجو با تاکتیک های کمتر و رسیدن به نتیجه مناسب و مرتبط با تاکتیک های کمتر است. همچنین دانشجویان علوم انسانی به نسبت دانشجویان فنی ومهندسی زمان زیادی را در فرایند جستجو سپری کرده اند. این امر احتمالا ناشی از مهارت بیشتر دانشجویان فنی و مهندسی نسبت به دانشجویان علوم انسانی در جستجو است. بررسی تاثیر نوع وظیفه جستجو بر فراوانی و مدت زمان سپری شده در تحقیق حاضر نشان از تاثیر معناداری نوع وظیفه بر فرایند جستجو (فراوانی و مدت زمان سپری شده برای بکارگیری تاکتیک های جستجو) دارد.

نتیجه گیری:

 باتوجه به مطالعات اندک در حوزه بکارگیری تاکتیک های جستجو، یافته های این پژوهش در روشن ساختن آنچه در فرایند جستجو روی می دهد و شناسایی موقعیت هایی که فراوانی و مدت زمان زیادی در بکارگیری تاکتیک ها از کاربر گرفته مفید خواهد بود. با مشخص شدن تاکتیک های پربسامد و تاکتیک هایی که جستجوگر زمان زیادی را صرف بکارگیری آنها می کند، پشتیبانی نظام اطلاعاتی از بکارگیری تاکتیک های جستجو پیشنهاد می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
78 تا 94
لینک کوتاه:
magiran.com/p2322692 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!