ارزیابی اثر Xylitol بر بیان ژن های cpsB، cpsD و psaA استرپتوکوکوس پنومونیه با استفاده از Real-time RT PCR
کپسول پلیساکاریدی یکی از فاکتور مهم بیماریزایی پنوموککها است. تولید این کپسول توسط ژنهای cpsB و cpsD تنظیم میگردد. بنابراین، هر عاملی که القاکننده بیان و یا مهار این ژنها باشد، احتمالا بقای درونسلولی، افزایش بیماریزایی و یا کاهش بیماریزایی باکتری را افزایش دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر گزایلیتول بر بیان ژنهای cpsB، cpsD، psaA و aroE با روش Real Time RT-PCR بود.
مواد و روش کار :
این تحقیق در سال 2019 میلادی در مجموعه آزمایشگاههای دانشگاه بقیه الله انجام شده است. 20 ایزوله بالینی و یک سویه رفرانس (ATCC 6305) استرپتوکوکوس پنومونیه استفاده شد. به منظور بررسی اثر گزایلیتول و فروکتوز، محیط کشتBHI براث با غلظت های مختلف این قندها تهیه گردید. سپس سوسپانسیونی از باکتری به محیطهای حاول 5 درصد گزایلیتول و 5 درصد گزایلیتول به همراه 5 درصد فرکتوز و نیز محیط کنترل به مدت سه ساعت قرار داده شد. بعد از زمان انکوباسیون RNA استخراج و cDNA ساخته شد. سپس سطح بیان ژنهای cpsB، cpsD و psaA اندارهگیری شد.
میزان بیان ژن cpsB در محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول در مقایسه با میزان بیان این ژن در محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول به همراه 5 درصد فروکتوز به ترتیب عبارت بود از 0/022 و 0/027. در حالی که متوسط میزان بیان ژنهای psaA و cpsD در محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول در مقایسه با محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول به همراه 5 درصد فروکتوز و نیز کنترل به ترتیب عبارت از 1/659 و 0/056 در مقایسه با 0/633 و 3/294 بود.
نتیجهگیری :
یافته این تحقیق حکایت از آن داشت که 5 درصد گزایلیتول قادر به مهار بیان ژن cpsB در حد مطلوب است. بنابراین، استفاده از این قند بهعنوان کاهنده بیان ژن cpsB بهمنظور کنترل عفونتهای سطحی پنوموککی احتمالا مفید باشد.
-
Molecular Dynamics Simulation of Antimicrobial Peptide CM15 in Staphylococcus Aureus and Escherichia coli Model Bilayer Lipid
Davood Zaeifi, *, Ali Najafi
Iranian Journal of Biotechnology, Spring 2023 -
بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن sea در استافیلوکوکوس اورئوس های جداسازی شده از منابع کلینیکی در شهرکرج
آمنه سادات صادقی، ابراهیم باباپور*،
فصلنامه تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، پاییز 1401