فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال پانزدهم شماره 4 (امرداد و شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صابره نوری، رسول روغنیان*، گیتی امتیازی صفحات 369-383

    هیدروکسی آپاتیت کاربردهای فراوانی در زمینه های پزشکی، دندانپزشکی، تشخیصی، سیستم های رهایش دارو، تصفیه فاضلاب، جایگزین سازی بافت استخوانی، تغلیظ باکتری ها، پوشش دهی کاشتنی های بدن و کاربرد ضد باکتریایی دارد. گرچه در حال حاضر ترکیبات کلسیم فسفاتی مانند هیدروکسی آپاتیت کاربرد زیادی دارند اما هنوز روش های تهیه آن ها برای رسیدن به بهترین فرایند تولید، به ویژه در مورد هیدروکسی آپاتیت در دست تحقیق است. روش های بسیار متعددی جهت سنتز این ماده بکار می رود که به طور کلی به روش های شیمیایی و زیستی تقسیم می شود. پژوهش ها نشان داده اند که هیدروکسی آپاتیت نانوساختار خواص مکانیکی بالاتر و زیست سازگاری مطلوب تری نسبت به نمونه های میکرومتری در محیط بدن از خود نشان می دهد. این خواص هنگامی در حالت بهینه قرار می گیرند که ذرات نانومتری هیدروکسی آپاتیت از اندازه و شکل یکنواخت و کمترین میزان آگلومره شدن برخوردار باشند. مقاله پیش رو، مطالعه ای مروری بر سنتز بیولوژی هیدروکسی آپاتیت با تاکید بر روش های میکروبی می باشد. از جمله روش های نوین سنتز هیدروکسی آپاتیت نانومتری، روش میکروبی یا همان روش رسوب دهی زیستی به وسیله میکروارگانیسم ها است. در این روش با استفاده از برخی باکتری ها و قارچ ها، می توان هیدروکسی آپاتیت را در ابعاد نانومتری تولید کرد. باکتری هایی که در این روش استفاده می شوند معمولا دارای آنزیم های آلکالین فسفاتاز بالایی هستند. از مزایای هیدروکسی آپاتیت میکروبی این است که بسیار نزدیک به هیدروکسی آپاتیت طبیعی در بدن انسان است. اندازه و شکل ذرات سنتز شده واحد و یک شکل است و کریستالیتی یکسان دارد. ساخت هیدروکسی آپاتیت میکروبی یک مرحله ای، ارزان، غیر سمی و با خلوص بالاست که بر خلاف سنتز شیمیایی نیاز به تیمار دمایی و تنظیم دقیق pH ندارد و به راحتی قابل دستیابی است.

    کلیدواژگان: نانوساختار، هیدروکسی آپاتیت، آلکالین فسفاتاز، رسوب دهی زیستی
  • معصومی معصومی، حمیده محمودزاده حسینی، مهرداد موسی زاده مقدم، علی کشاورز للکامی، شیرین محمدیاری، سید علی میرحسینی* صفحات 384-391

    مسمومیت غذایی به دلیل کلستریدیوم پرفرینجنس (C. perfringens) مشکل بزرگی در سلامت غذا، مخصوصا در استفاده از گوشت، است. به دلیل حساسیت انسانی به این پاتوژن، تمرکز روش های تشخیصی و اقدامات جلوگیری باید بر روی کاهش بروز این بیماری باشد. چندین سویه ی بیماری زا از کلستردیوم پرفرینجس تاکنون شناخته شده اند. یکی از نگرانی های اصلی در مورد این باکتری ویژگی تولیدکنندگی توکسین آن است که باعث مسمومیت غذایی می شود. این باکتری دارای 7 نوع توکسین A) تا (G می باشد که بر اساس وجود 4 ژن توکسینی است. ما تمام داده های موجود در مورد این مسئله را در ایران جمع آوری و دسته بندی کردیم. هدف از این مطالعه بررسی شیوع مسمومیت غذایی ناشی از کلستریدیوم پرفرینجس در گوشت و محصولات گوشتی در ایران است. علاوه بر این، ما برخی روش های استفاده شده برای شناسایی توکسین ها و ژن ها را خلاصه کردیم و در آخر یک قسمت پیشگیری تعریف کردیم تا نحوه ی جلوگیری از چنین وقایعی را توضیح دهیم. بهترین روش برای جلوگیری از رشد چنین ارگانیسمی نگه داشتن غذا در حالت معمول خود (مفاهیم گرم و سرد) و خنک کردن هر چه زودتر غذاهای آماده در محفظه های کم عمق است.

    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرینجس، بیماری های با منشاء غشا، توکسین، گوشت، مسمومیت
  • علی عسکری، رمضانعلی عطائی*، علی مهرابی توانا، رضا میرنژاد، مهدی قربانعلی زادگان صفحات 392-399
    زمینه و اهداف

      کپسول پلی‌ساکاریدی یکی از فاکتور مهم بیماری‌زایی پنوموکک‌ها است. تولید این کپسول توسط ژن‌های cpsB و cpsD تنظیم می‌گردد. بنابراین، هر عاملی که القاکننده بیان و یا مهار این ژن‌ها باشد، احتمالا بقای درون‌سلولی، افزایش بیماری‌زایی و یا کاهش بیماری‌زایی باکتری را افزایش دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر گزایلیتول بر بیان ژن‌های cpsB، cpsD، psaA و aroE با روش Real Time RT-PCR بود.

    مواد و روش کار :

      این تحقیق در سال 2019 میلادی در مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه بقیه الله انجام شده است. 20 ایزوله بالینی و یک سویه رفرانس (ATCC 6305) استرپتوکوکوس پنومونیه استفاده شد. به منظور بررسی اثر گزایلیتول و فروکتوز، محیط کشتBHI  براث با غلظت های مختلف این قندها تهیه گردید. سپس سوسپانسیونی از باکتری به محیط‌های حاول 5 درصد گزایلیتول و 5 درصد گزایلیتول به همراه 5 درصد فرکتوز و نیز محیط کنترل به مدت سه ساعت قرار داده شد. بعد از زمان انکوباسیون RNA استخراج و cDNA ساخته شد. سپس سطح بیان ژن‌های cpsB، cpsD و psaA  انداره‌گیری شد.

    یافته ها

      میزان بیان ژن cpsB در محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول در مقایسه با میزان بیان این ژن در محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول به همراه 5 درصد فروکتوز به ترتیب عبارت بود از 0/022 و 0/027. در حالی که متوسط میزان بیان ژن‌های psaA و cpsD  در محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول در مقایسه با محیط حاوی 5 درصد گزایلیتول به‌ همراه 5 درصد فروکتوز و نیز کنترل به ترتیب عبارت از 1/659 و 0/056 در مقایسه با 0/633 و 3/294 بود.

    نتیجه‌گیری :

      یافته این تحقیق حکایت از آن داشت که 5 درصد گزایلیتول قادر به مهار بیان ژن cpsB در حد مطلوب است. بنابراین، استفاده از این قند به‌عنوان کاهنده بیان ژن cpsB به‌منظور کنترل عفونت‌های سطحی پنوموککی احتمالا مفید باشد.

    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس پنومونیه، گزایلیتول، بیان، cpsB، cpsD، psaA و aroE و RT Real- Time PCR
  • فرشید دانش*، سمیه قویدل، مریم امامی صفحات 400-413
    زمینه و اهداف

      آنفولانزا یک بیماری همه گیر جهانی است که همیشه صدمات جبران ناپذیری به سلامت افراد و کشورها وارد می کند. از همین رو، میزان تحقیقات در این زمینه در حال افزایش است. هدف اصلی این مطالعه کشف الگوهای پنهان و رویدادهای نوظهور انتشار جهانی آنفولانزا است.

    مواد و روش کار :

      این پژوهش از نوع کاربردی است که با روش تحلیل هم ‏واژگانی و با رویکرد تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری تمامی کلیدواژه‏ های مدارک نمایه ‏شده با موضوع آنفولانزا در مجموعه هسته وب‏گاه علم (WOSCC) در دو دهه گذشته را شامل می‏ شود. در این مقاله 26767 کلیدواژه مورد مطالعه قرار گرفته است. به منظور طراحی راهبرد جستجو برای بازیابی مدارک مرتبط با موضوع پژوهش از فهرست سرعنوان ‏های موضوعی پزشکی (MeSH) استفاده گردید.

    یافته ها

      " Avian Influenza" و " Influenza Vaccine" به ترتیب با فراوانی 1302 و 1264 بیشترین فراوانی را در میان تمامی کلیدواژه ‏های بررسی شده قلمرو موضوعی آنفولانزا به خود اختصاص داده ‏اند. یافته ‏های مرتبط با تحلیل خوشه ‏ها که با روش خوشه‏ بندی سلسله مراتبی انجام شده بود، نشان داد که 21 خوشه در قلمرو موضوعی آنفولانزا وجود دارد. در این میان خوشه هفدهم با بیشترین تعداد کلیدواژه، بزرگترین خوشه به شمار می‏ آید. بررسی خوشه‏ های نمودار راهبردی حاکی از آن است که بیشترین تعداد خوشه ‏های موضوعی در ناحیه سوم نمودار راهبردی هستند و موضوع‏ های نوظهور و رو به ‏زوال محسوب می‏ شوند.

    نتیجه گیری : 

     در این مقاله ساختارهای مفهومی، الگوهای پنهان و رویدادهای نوظهور پژوهش‏ های جهانی آنفولانزا کشف و ارایه گردید. نتایج این پژوهش می‏ تواند به دولت ‏ها، انجمن‏ ها و مراکز پژوهشی پزشکی در راستای درک پیشرفت‏ های پژوهشی، بهینه ‏سازی، مدیریت، سیاست‏ گذاری، پایش موثر، تخصیص بودجه و امکانات در قلمرو موضوعی سلامت و بیماری‏ های واگیردار به خصوص آنفولانزا یاری رساند.

    کلیدواژگان: آنفولانزا، ویروس آنفولانزا، فلو، علم سنجی، تحلیل هم واژگانی
  • سمیه جعفری باقی آبادی، راضیه فرشید* صفحات 414-457
    زمینه و اهداف

      هدف پژوهش حاضر تحلیل موضوعی و همکاری های علمی پژوهش های مرتبط با واکسن کووید 19 در ایران و جهان بر اساس مطالعات Web of Science است.

    مواد و روش کار : 

     پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی با رویکرد علم سنجی و بهره مندی از روش تحلیل محتوا و فنون خوشه بندی سلسله مراتبی و نمودار راهبردی، هم نویسندگی و تحلیل شبکه اجتماعی انجام شده است. جامعه پژوهش، پژوهش های مرتبط با واکسن کووید 19 در جهان و ایران است. نرم افزارهای HistCite، Bibexecl،Gephi ، UCINET و SPSS جهت تحلیل داده ها و نرم افزار VOSviewer جهت ترسیم نقشه استفاده شده است.

    یافته ها

      در بازه 2019 تا 2021،  6005 پژوهش مرتبط بازیابی شد. پس از ایالات متحده، کشورهای هند و چین قرار داشته و کشور انگلیس دارای بیشترین Links است. ایران با 196 پژوهش دارای رتبه 10 است. خوشه بندی سلسله مراتبی در پژوهش های جهانی منجر به تشکیل 3 خوشه (راهبرد ساخت واکسن، پیشگیری پزشکی و ایمونوتراپی) و در پژوهش های ایران منجر به تشکیل 4 خوشه (ایمونوتراپی، چرخه تشخیص و درمان، پیشگیری پزشکی و ایمونولوژی) شد. از همکاری های علمی در سطح کشور در مطالعات جهان و ایران 5 خوشه، در سطح موسسات به ترتیب 17 و 10 خوشه و در سطح پژوهشگران به ترتیب 10 و 8 خوشه تشکیل شد.

    نتیجه گیری : 

     تحلیل و مقایسه مطالعات جهان و ایران منجر به درک بهتر جریان ها، شکاف ها و گفتمان غالب در راستای افزایش کمی و کیفی مطالعات و به دنبال آن کنترل و ریشه کن شدن کووید 19 در کوتاه ترین زمان ممکن می شود.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، کووید 19، واکسن، واکسیناسیون، هم واژگانی، هم نویسندگی، نقشه دانش، تحلیل شبکه اجتماعی
  • مهدی رشدی ملکی*، جاوید تقی نژاد صفحات 458-464
    زمینه و اهداف

      بتالاکتامازها مهمترین عوامل مقاومت در برابر آنتی بیوتیک های بتالاکتام در میان باکتری های گرم منفی، به ویژه کلبسیلا پنومونیه هستند. امروزه، شیوع عفونت های ناشی از ک. پنومونیه های تولید کننده بتالاکتاماز های وسیع الطیف، به عنوان یکی از مشکلات سلامت در سرتاسر جهان در حال افزایش است. این مطالعه با هدف بررسی شیوع ژن های blaTEM وblaSHV در ک. پنومونیه های جدا شده از نمونه های بالینی در شهر میاندوآب در استان آذربایجان غربی انجام شد.

    مواد و روش کار : 

     در این مطالعه از تعداد 120 سویه ک. پنومونیه که از نمونه های بالینی بیمارستان های میاندوآب جدا شده بودند استفاده شد. سپس، آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی به منظور تعیین ک. پنومونیه های تولید کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف با استفاده از روش دیسک ترکیبی (Combined disk) انجام شد. حضور ژن های blaTEM و blaSHV با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) تشخیص داده شدند.

    یافته ها

      نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در روش دیسک ترکیبی، از تعداد 120 سویه ک. پنومونیه، تعداد 71 سویه (59/2%) از نظر تولید ESBL مثبت بودند. بتالاکتاماز های تیپ blaTEM و blaSHV به ترتیب در 35 (49/3%) و 31 (43/7%) از سویه ها تشخیص داده شدند. در نهایت، وجود هر دو ژن blaTEM و blaSHV در 5 سویه (7%) تشخیص داده شد.

    نتیجه گیری : 

     به طور کلی، یافته های این مطالعه نشان داد که ژن blaTEM شایع ترین ژن با فراوانی 49/3% در ک. پنومونیه است.

    کلیدواژگان: blaTEM، blaSHV، کلبسیلا پنومونیه، میاندوآب
  • سیده شیوا علوی نژاد، رضا کاظم پور*، آرمان قربانزاده، احمد قره خانی صفحات 465-476

    این مطالعه در تابستان سال 1397 بر روی 50 قطعه ماهی کوی منتقل شده به مجموعه تحقیقاتی رازف، صورت پذیرفت. در این بررسی پس از مشاهده علایم ماکروسکوپیک از جمله بیحالی و عدم تحرک، عدم تعادل، تیره شدن پوست، زخم های پوستی، پتشی در ناحیه شکمی، کدورت چشم و آنوفتالمی، بی اشتهایی و نشستن در کف آکواریوم؛ نمونه برداری جهت تشخیص عامل بیماری زا و بررسی تغییرات آسیب شناسی، صورت گرفت. نتایج تست های میکروبی نمونه های پوست و اندام های داخلی تاییدکننده حضور آیروموناس هیدروفیلا و نشان دهنده سپتی سمی 48% ماهیان مورد مطالعه بود. در نمونه های کالبدگشایی، اندام ها رنگ پریده بوده، کبد بزرگ شده و پتشی روی سطح کبد مشاهده گردید. همچنین آلودگی میکروبی ایجاد شده منجر به ایجاد آسیب های بافتی متعدد از جمله تخریب تیغه های آبششی، ایجاد پیکنوز هسته ای در کبد و نفوذ سلول های التهابی در سر کلیه ماهیان گردید. با توجه به ایجاد تلفات قابل توجه ناشی از بیماریزایی آیروموناس هیدروفیلا در ماهی و اهمیت ماهی کوی، رعایت اصول قرنطینه ای و بهداشتی جهت جلوگیری از وقوع سپتی سمی بسیار حایز اهمیت بوده و تشخیص به موقع و بهره مندی از پروتکل های درمانی مناسب برای این بیماری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آئروموناس هیدروفیلا، آسیب شناسی، ماهی کوی
  • نارایانا پرالایا بایلنگادی*، رایی شریپاتی، رایی کومار تاریکر ناگاراج صفحات 477-479

    کوکسیدیوییدومیکوز ریوی یک عفونت در ریه است که توسط قارچ کوکسیدیوییدز ایجاد می شود. این بیماری در هند بسیار نادر است و تنها تعداد کمی از موارد تاکنون گزارش شده است. تشخیص کوکسیدیوییدومیکوز ریوی بسیار چالش برانگیز است زیرا از سایر عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی تقلید می کند. هر دو شبهه بالینی و تایید آزمایشگاهی نقش بسیار مهمی در تشخیص این عفونت ایفا می کنند و در محیط های محدود منابع تنها کشت و میکروسکوپ نقش حیاتی در تشخیص دارند. تشخیص زودهنگام به درمان مناسب کمک می کند تا از عوارض بعدی جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: کوکسیدیوئیدومایکوزیس، عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، عفونت پلور، سل
|
  • Sabere Nouri, Rasoul Roghanian*, Giti Emtizi Pages 369-383

    Hydroxyapatite (HA) has many applications in medicine, dentistry, diagnosis, drug delivery systems, sewage treatment, bone remodeling, concentrating bacteria, covering implants, and antibacterial activity. Despite the numerous current applications of calcium phosphate compounds, particularly HA, their producing methods are being investigated to find the best processes. Several chemical and biological methods are used in calcium phosphate compounds synthesis. Researches have shown that compared to micrometer models, nanostructured HA has higher mechanical features and better biocompatibility in the human body. These properties optimize when nanometer components of HA are in similar size and shape with the least agglomerations. Biomineralization by microorganisms, which is a bacterial route, is a recent HA synthesis method. This paper is a review on the biosynthesis of HA emphasizing microbial methods. In this method, some bacteria and mold could be used in the nanometer production of HA. This type of bacterium commonly has a high amount of alkaline phosphatase enzymes. Desirable similarity to natural HA in the human body is the noticeable features of bacterial HA. Uniformity in the shape and size of synthesized particles that have the same crystallization is of other merits. Producing bacterial HA is easily reachable, one-step, inexpensive, harmless, and with high purity, and contrary to chemical synthesis, does not need heat treatment and precise pH adjustment.

    Keywords: Nanostructure, Hydroxyapatite, Alkaline phosphatase, Biomineralization
  • Peyman Masoumi, Hamideh Mahmoodzadeh Hosseini, Mehrdad Moosazadeh Moghaddam, Ali Keshavarz Lelekami, Shirin Mohammadyari, Seyed Ali Mirhoseini* Pages 384-391

    Food poisoning due to Clostridium perfringens (C. perfringens) is a major food health problem, particularly in terms of meat consumption. Due to human’s susceptibility to this pathogen, detection methods and prevention measures should be implemented to reduce its incidence. Several pathogenic strains of C. perfringens have been identified so far. One of the potential concerns about this bacterium is its toxin-producing characteristic that causes food poisoning. It has seven toxin types (A-G) according to the existence of four unique toxin genes. This study aimed to assess the prevalence of food poisoning caused by C. perfringens in meat and meat-derived products in Iran. We collected and categorized all the available data on this issue in Iran. Moreover, we summarized some methods used to detect toxins and genes and finally placed a prevention section for clarifying how to prevent such events. The best method for preventing such an organism’s growth is by keeping foods in their normal state (hot and cold criteria) and chilling prepared foods in shallow containers as soon as possible.

    Keywords: Clostridium perfringens, Foodborne diseases, Poisoning, Toxin, Meat
  • Ali Asgari, Ramezanali Ataee*, Ali Mehrabi Tavana, Reza Mirnejad, Mahdi Ghorbanalizdgan Pages 392-399
    Background and Objective

     The major pneumococcal pathogenesis factor is the capsular polysaccharide. the production of polysaccharide is regulated by cpsB and cpsD genes. Thus, every agent that induce or inhibition of expression of these genes probably increased pathogenesis of bacteria, intracellular survival and vis versa. The aim of this study was to assay the effect of Xylitol on Streptococcus pneumoniae cpsB, cpsD, psaA and aroE genes expression by Real Time RT-PCR.

    Materials and Methods

    During 2019 in Baqiyatallah university laboratories, 20 clinical isolates and a reference strain Streptococcus pneumoniae (ATCC 6305) were studied. To assay the effect of Xylitol and fructose، different concentration of these sugars were exposed to BHI Broth media. Thereafter, the bacterial suspension was added to 5% Xylitol, 5%Xylitol + 5% fructose and control medium for 3hours. RNA was extracted and cDNA synthesis was carried out. Then, the cpsB, cpsD and psaA genes expression levels were measured.

    Results

     The mean of cpsB gene expression ratio in presence of the % 5 Xylitol treated media compared with those in the control media and % 5 Xylitol + 5% fructose were 0.022 and 0.027 respectively. The means of the cpsD and psaA genes expression ratio in the % 5 Xylitol treated media compared with those in the control media and % 5 Xylitol + 5% fructose were 1.659 and 0.056, and 0.633 and 3.294 respectively.

    Conclusion

     Our finding revealed that, the 5% Xylitol inhibit the cpsB gene expression properly. Therefore, it is possible to use of Xylitol for reductive on cpsB gene expression and superficial pneumococcal infections control.

    Keywords: Streptococcus pneumoniae, Xylitol, expression, cpsB, cpsD, psaA, aroE, RT Real- Time PCR
  • Farshid Danesh*, Somayeh Ghavidel, Maryam Emami Pages 400-413
    Background and Objective

     Influenza is a global epidemic disease that always causes irreparable damage to individuals and countrieschr('39') health, and the amount of research in this area is increasing. The primary purpose this study is to discover the hidden patterns and emerging events of global influenza publications.

    Materials and Methods

     This article is an applied type was done with an analytical approach and using the Co-word analysis method. This researchchr('39')s statistical population includes all the keywords of documents indexed with influenzachr('39')s subject in the WOSCC in the last two decades. The number of keywords studied in this article is 26767. MeSH was used to determine the search strategy for document retrieval.

    Results

     The keywords "Avian Influenza" and "Influenza Vaccine" with a frequency of 1302 and 1264 were the most frequent keywords in the subject area of influenza. Findings related to the analysis of clusters by the hierarchical clustering method created 21 clusters in the field of influenza. Seventeen clusters with the most keywords were the largest cluster. The strategic diagram indicated that most influenza subject area clusters are located in the third quadrant of the strategic diagram and are considered emerging or declining subjects.

    Conclusion

     Discovering the intellectual structure, presenting hidden patterns and emerging events of global publications in the field of influenza infections can help governments, communities, and research centers in understanding research advances, optimizing and managing future research topics, and effectively monitoring and policy-making activities-new research and allocation of facilities and budget.

    Keywords: Influenza, Influenza virus, flu, Scientometrics, Co-word analysis
  • Somayeh Jafari Baghiabadi, Razieh Farshid* Pages 414-457
    Background and Objective

     The purpose of the present study is thematic analysis and scientific collaborations of research related to Covid 19 vaccine in Iran and the world based on scientific products indexed in Web of Science (WOS).

    Materials and Methods

     The present study is a descriptive-analytical study with a scientometric approach and using the methods of content analysis and techniques of co-word analysis, hierarchical clustering, Strategic graph and social network analysis. The research population is scientific products related to Covid 19 vaccine in the world and in Iran. Data analysis was performed by HistCite, Bibexecl, Gephi and SPSS software; and the data mapping is done by VOSviewer.

    Results

     Between 2019 and 2021, 6005 related studies were retrieved. Unites states is followed by India and China, and the United Kingdom has the most Links. Iran’s rank is 10th with 196 studies. Hierarchical clustering in global research led to the formation of 3 clusters (vaccine development strategy, medical prevention and immunotherapy) and in Iranian research led to the formation of 4 clusters (immunotherapy, diagnosis and treatment cycle, medical prevention and immunology). From scientific collaborations at the country level in world and Iranian studies, 5 clusters were formed, at the level of institutions, 17 and 10 clusters, respectively, and at the level of researchers, 10 and 8 clusters, respectively.

    Conclusion

     Analysis and comparison of world and Iranian studies leads to a better understanding of the prevailing currents, Gaps and discourse in order to increase the quantity and quality of studies, followed by controlling and the eradication of Covid 19 in the shortest possible time.

    Keywords: Coronavirus, Covid 19, SARS-CoV-2, vaccine, vaccination, co-word, co-authorship, map knowledge, social network analysis
  • Mehdi Roshdi Maleki*, Javid Taghinejad Pages 458-464
    Background and Objective

     Beta-lactamases are the most important factors in the resistance to beta-lactam antibiotics among gram-negative bacteria, especially Klebsiella pneumoniae. Nowadays, the prevalence of infections caused by extended-spectrum β-lactamases (ESBLs)-producing K. pneumoniae is increasing, as one of the emerging health problems throughout the world. This study aimed to investigate the prevalence of blaTEM and blaSHV genes in K. pneumoniae isolated from the clinical specimens in Miandoab in West Azerbaijan province.

    Materials and Methods

     In this study, 120 K. pneumoniae strains which were isolated from the clinical specimens in Miandoab hospitals were used. Then, an antibiotic susceptibility test was performed to determine ESBL-producing K. pneumoniae isolates using the combined disk method. The presence of blaTEM and blaSHV genes was detected by the polymerase chain reaction (PCR) technique.

    Results

     In the combined disk method, of 120 strains of K. pneumoniae, 71 (59.2%) were positive for ESBL. The blaTEM and blaSHV ESBLs were detected in 35 (49.3%) and 31 (43.7%) strains respectively. Eventually, the co-existence of blaTEM and blaSHV was detected in 5 (7%) isolates.

    Conclusion

     blaTEM was the most common gene with a frequency of 49.3% in K. pneumonia isolates.

    Keywords: blaTEM, blaSHV, K. pneumoniae, Miandoab
  • Seyedeh Shiva Alavinezhad, Reza Kazempoor*, Arman Ghorbanzadeh, Ahmad Gharekhani Pages 465-476

    In the summer of 2018, this study was performed on 50 Koi fish transferred to Razef Research Complex. In this study, after observing macroscopic symptoms in fish, including lethargy and immobility, imbalance, darkening of the skin, skin wounds, petechiae in the abdomen, opacity of the eye and anophthalmia, anorexia, and sitting on the bottom of the aquarium, sampling was performed to diagnose the pathogens and examine the pathological changes. According to microbial tests on skin samples and internal organs, Aeromonas hydrophila was reported, and septicemia in 48% of the studied fish. In necropsy specimens, the organs were pale, the liver was enlarged, and petechiae were observed on the surface of the liver. The microbial contamination also led to considerable tissue damages, including the destruction of gill filaments, nuclear pycnosis in the liver, and the infiltration of inflammatory cells into the heads of all fish. Considering the significant losses due to the pathogenicity of Aeromonas hydrophila in different fish species and the importance of Koi fish, observing quarantine and hygienic principles to prevent sepsis was very important. Early diagnosis and use of appropriate treatment protocols for this disease are recommended.

    Keywords: Aeromonas hydrophila, Koi fish, Pathology
  • Narayana Peralaya Bailangadi*, Rayi Shripathi, Ravi Kumar Tarikere Nagaraj Pages 477-479

    Pulmonary coccidioidomycosis is an infection in the lungs caused by the fungus Coccidioides. The disease is very rare in India and only a few cases have been reported so far. The diagnosis of pulmonary coccidioidomycosis is very challenging because it mimics other lower respiratory tract infections. Both clinical suspicion and laboratory confirmation plays a very important role in the diagnosis of this infection and in resource limited settings only culture and microscopy play a vital role in the diagnosis. Early diagnosis helps in appropriate therapy to avoid later complications.

    Keywords: Coccidioidomycosis, Lower respiratory tract infection, Pleural infection, Tuberculosis