تعیین و تحلیل کمی تودههای جنگلی بلوط در رابطه با فیزیوگرافی در منطقه ایلگوران کرمانشاه
این تحقیق به منظور شناسایی توده های جنگلی در بخشی از منطقه ایل گوران به مساحت 430 هکتار واقع در استانکرمانشاه صورت پذیرفت.
تعداد 84 قطعه نمونه 16 آری با استفاده از شبکه آماربرداری تصادفی- سیستماتیک در منطقه پیاده گردید و در قطعات نمونه گونه های چوبی و فرم رویشی (دانه زاد یا شاخه زاد) آنها ثبت شد. طبقه بندی تیپ های جنگلی براساس دو فاکتور ترکیب گونه ای و مبدا رویشی انجام گرفت. ابتدا با استفاده از نرم افزار ArcGIS نقشه واحدهای فیزیوگرافی (ارتفاع از سطح دریا، جهت و شیب) و سپس باتلفیق آنها نقشه واحدهای زمین تهیه گردید.
یافته ها:
نتایج نشان داد تیپ های دانه زاد (شامل برودار دانه زاد و برودار- بنه دانه زاد) از نظر ارتفاع از سطح دریا دامنه گسترش محدودتری نسبت به سایر تیپ ها دارند. همچنین گونه برودار به عنوان یک گونه شاخص در تمام ارتفاعات حضور دارد. از نظر شیب زمین تیپ برودار- بنه شاخه و دانه زاد دارای دامنه انتشار وسیع تری نسبت به سایر تیپ ها بوده و در شیب های ملایم تا شیب 50 درصد مشاهده می شود.
بحث و نتیجه گیری:
نتایج این تحقیق می تواند مورد استفاده صاحب نظران و برنامهریزان قرارگرفته و به بهبود وضعیت مدیریتی جنگل های زاگرس کمک نماید.