تحلیل ساختار موضوعی مقالات برتر پژوهشگران ایران
سابقه و هدف :
بخشی از نظام سنجش توسعه یافتگی کشورهای جهان، به ارزیابی کیفیت بروندادهای علمی تعلق دارد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل ساختار موضوعی مقالات برتر پژوهشگران ایران در پایگاه اطلاعاتی Web of Science (WoS) انجام شده است.
مطالعه ی علم سنجی حاضر، از نوع توصیفی- کاربردی است که با استفاده از روش تحلیل شبکه اجتماعی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی مقالات برتر پژوهشگران ایرانی است که در پایگاه های اطلاعاتی WoS و ESI طی سال های 2019-2010 نمایه شده اند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای Ravar Matrix و Ucinet تجزیه و تحلیل شدند.
تعداد کل مقالات برتر ایران معادل 2447 مقاله به دست آمد که از این تعداد، 2428 مورد در گروه مقالات پراستناد و 114 مورد در گروه مقالات داغ، بین سال های 2010 تا 2019 منتشر شده اند. برترین رتبه های مرکزیت، به کلیدواژه «نانو سیال» با میزان مرکزیت نزدیکی 53/684، میزان مرکزیت بینابینی 24/293 و مرکزیت درجه 3/020 درصد، اختصاص پیدا کرد.
مقالات برتر پژوهشگران ایرانی در 14 خوشه موضوعی طبقه بندی می شود، به طوری که بیشترین تعداد این مقالات، در حوزه موضوعی «مهندسی» بوده و کلیدواژه «نانو» مهم ترین کلیدواژه موضوعی و شالوده اساسی این پژوهش ها محسوب می شود.
-
ترسیم شبکه همکاری پژوهشگران حوزه علمی حفاظت میراث فرهنگی براساس شاخص های خرد و کلان شبکه
حسین احمدی، ، مهشید شیردوانی*
نشریه علم سنجی کاسپین، بهار و تابستان 1403 -
واکاوی کاربردهای داده کاوی در کتابخانه های عمومی: مطالعه مروری دامنه ای
فائزه السادات طباطبایی امیری، *، مهدیه سادات فخاری
نشریه پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، بهار 1403 -
ترسیم ساختار علمی حوزه حفاظت و مرمت میراث فرهنگی با استفاده از تحلیل هم رخدادی واژگان
حسین احمدی، ، مهشید شیردوانی*
پژوهشنامه علم سنجی، بهار و تابستان 1403 -
کاربرد هستان نگارهای قرآنی: مطالعه مروری دامنه ای
علی میرعرب*، فائزه السادات طباطبایی امیری،
فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی، بهار 1402