بررسی آزمایشگاهی اثرات ضد قارچی آکریل رزینی اصلاح شده با نانوذرات اکسید روی بر کاندیدا آلبیکنس
پروتزهای متحرک ساخته شده از پلی متیل متاکریلات مستعد دنچر استوماتیت وابسته به کاندیدا هستند و کاندیدا آلبیکنس به عنوان عامل اولیه آن در نظر گرفته می شود. این مطالعه با هدف بررسی آزمایشگاهی اثر ضد قارچی آکریل رزینی اصلاح شده با نانوذرات اکسید روی، انجام پذیرفت.
مواد و روش ها:
در این مطالعه آزمایشگاهی، 72 دیسک با ابعاد 10×4 میلی متر از جنس پلی متیل متاکریلات (Iran، Marlic، Acropars) به سه گروه 24 تایی تقسیم شدند. غلظت نانوذرات اکسید روی (ZnO NPs) در گروه های مورد مطالعه، 1 (گروه A)، 0/5 (گروه B) و 0 (گروه C، کنترل) میلی گرم بر میلی لیتر بود. نمونه ها در محیط آزمایشگاه با استفاده از سویه های کاندیدا آلبیکنس (ATCC 10231) مطابق با سند توصیه شده استاندارد بالینی و آزمایشگاهی M27-A3 و M27-S4 ارزیابی شدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون های ANOVA یک طرفه و Scheffe's post-test در نرم افزار SPSS 24 انجام شد.
یافته ها:
میانگین شمارش کلنی های قارچی در گروه های مطالعه حاضر متفاوت بود. مقدار کلنی های قارچی در گروه B کم تر از گروه C و در گروه A کم تر از گروه B بود. این تفاوت بین گروه ها از نظر آماری معنی دار بود (0/05> p)
با در نظر گرفتن محدودیت های مطالعه ی حاضر، نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید روی دارای فعالیت ضد قارچی هستند که این فعالیت با افزایش غلظت نانوذرات، افزایش می یابد.
-
ارتباط هایپوسالیویشن و خشکی دهان با کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان در بیماران مزمن کلیوی تحت همودیالیز
طاهره ملانیا، ، فاطمه اسپهبدی، عباس مسگرانی، آرش مهدی نژاد، مائده صالحی*
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، شهریور 1402 -
فراوانی استئیت کندانسه انتهای ریشه دندان های دارای پوسیدگی عمیق و ترمیم وسیع در رادیوگرافی های پانورامیک بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی ساری
مونا علیمحمدی*، حورا هادیان، جابر موسوی، ، سید رسول طباطبائی
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، امرداد 1402