بررسی میزان آگاهی والدین از چگونگی مواجهه ی فوری با صدمات دندانی در شهر زنجان
مواجهه و مدیریت صحیح و درست دندان خارج شده از ساکت، برای اطمینان از پروگنوز طولانیمدت آن ضروری است. هدف از این مطالعه، بررسی آگاهی والدین در رابطه با دندان آسیب دیده و بیرون افتاده و درمان فوری آنها در کودکان 6-12 ساله در شهر زنجان را، به کمک پرسشنامهی اطلاعاتی استاندارد، هدف قرار داد.
تعداد 19 مدرسهی ابتدایی دخترانه در قالب یک مطالعهی توصیفی- مقطعی در سال 1397، از کل مناطق شهر زنجان به روش سیستماتیک دایرهای انتخاب گردید. پرسشنامهای 23 سوالی در بین تمام پایههای اول تا ششم، به منظور ارزیابی میزان آگاهی والدین از نحوهی مواجهه با صدمات دندانی در این مدارس پخش گردید. از نیمی از کودکان خواسته شد تا پرسشنامه را به پدر و بقیه به مادر خود تحویل دهند. پرسشنامهها در روز بعد توسط معلمان و معاونین جمعآوری شد، که در نهایت 635 پرسشنامه قابل بررسی بودند. جهت آنالیز دادهها از آزمون آماری Chi-square استفاده گردید. سطح معنیداری، 0/05 در نظر گرفته شد.
44/6 درصد والدین مواجههی قبلی با صدمات دندانی داشتهاند و 71/9 درصد، دندان بیرون افتاده از ساکت را غیر قابل نگهداری اعلام کردند. بیش از 50 درصد، در صورت مشاهدهی لقی و خونریزی همراه با کوفتگی، شکستگی تاج و دندان جابهجا شده، به دندانپزشک مراجعه میکنند. 92/9 درصد والدین علاقهمندی خود را نسبت به آموزشهایی جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوهی مواجهه با صدمات دندانی اعلام کردند.
والدین با تحصیلات دیپلم و دانشگاهی، اطلاعات بیشتری را در رابطه با تروما و اوالژن داشتند. بیشتر والدین نسبت به محیط حد واسط مناسب نسبت به محل دندان آگاهی نداشته و عموم والدین دندان خارج شده از ساکت آلویولی را غیر قابل نگهداری اعلام کردند