تبیین جامعه شناختی مصرف مواد مخدر و تصادفات جاده ای ناشی از آن
مصرف مواد مخدر و پیامدهای ناشی از آن، از عمده ترین معضلات اجتماعی و اقتصادی جوامع به شمار می آید. پدیده تصادفات جاده ای و علل و پیامدهای ناشی از آن نیز، به عنوان دیگر معضلات جامعه کنونی ما به شمار می رود. پژوهش حاضر با هدف تبیین علل گرایش رانندگان کامیون استان کرمان به مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و پیامدهای ناشی از آن انجام گردید.
رویکرد این پژوهش کیفی بوده و از روش نظریه داده بنیاد به عنوان روش پژوهش استفاده می شود. جامعه آماری این پژوهش شامل مصاحبه با تعداد 20 نفر از رانندگان کامیون استان کرمان می باشد. به جای آزمون نظریه و تایید یا رد آن، به ارایه نظریه به صورت محدود به واقعیت پرداخته می شود تا بر اساس آن، مدل نظری (تحلیلی) در خصوص ارتباط بین خانواده و اعتیاد مشارکت کنندگان به شیوه نظریه پردازی داده بنیاد ارایه شود.
یافته های پژوهش نشان داد که داشتن فرد معتاد در خانواده شرط مداخله گر و مصرف تفننی، همنشینی افتراقی و الگوپذیری خانوادگی، از شرایط علی گرایش مشارکت کنندگان به استعمال مواد مخدر می باشد.
نتایج بر نقش موثر خانواده در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر و مشروبات، اشاره می کند. رانندگان مشارکت کننده در تحقیق، نوعی همجواری بین خانواده خود و مصرف مواد احساس می نمایند.
همجواری خانوادگی ، مصرف مواد ، رانندگان ، تصادف ، مواد مخدر
-
موانع پیاده سازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
حمیدرضا عجمی، *، نوروز هاشم زهی، خدیجه ذوالقدر، محمدجواد رمضانی
نشریه دین و ارتباطات، بهار و تابستان 1403 -
شناسایی عوامل موثر جامعه شناختی بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران بین سال های 1400-1392 در راستای برنامه ریزی منطقه ای و توسعه پایدار
امیر حاتمی فر، *، علی شیرخانی
فصلنامه جغرافیا (برنامه ریزی منطقه ای)، زمستان 1402