فواید تمرینات اسپینینگ و چای سبز بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی در زنان دارای اضافه وزن
سبک زندگی بی تحرک، خطر بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش می دهد. فعالیت های فیزیکی و مکمل چای سبز می توانند با بهبود در التهاب و ترکیب بدنی، عوامل خطرزای قلبی-عروقی را کاهش دهند. هدف این پژوهش تعیین فواید 8 هفته تمرینات اسپنینگ و مکمل دهی چای سبز بر عوامل خطرزای قلبی-عروقی و ترکیب بدنی زنان دارای اضافه وزن بود.
در کل 32 زن دارای اضافه وزن بر اساس شاخص توده بدنی (1/6±27/1) کیلوگرم بر مترمربع و (میانگین سنی 3/6±24/9 سال) به طور تصادفی به سه گروه اسپنینگ+چای سبز (11=n) اسپنینگ+دارونما (11=n) و کنترل (دارونما بدون تمرین) (10=n) تقسیم شدند. گروه های تمرینی، به مدت هشت هفته تمرینات اسپنینگ را با شدت 17-11 میزان درک فشار انجام دادند. نمونه گیری خونی 48 ساعت قبل از شروع مداخلات و سپس 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرینی انجام شد. غلظت سرمی hs-CRP (high sensitive C-reactive protein) و سطح خونی فیبرینوژن اندازه گیری شد. به علاوه شاخص توده ی بدنی و درصد چربی بدن به روش تجزیه و تحلیل بیوالکتریکال ایمپدانس انجام شد.
پس از هشت هفته مداخلات، hs-CRP فقط در گروه اسپنینگ+چای سبز کاهش معنادار داشت (0/005=P). به علاوه فیبرینوژن (0/001=P)، درصد چربی بدن (0/001=P) و شاخص توده ی بدن (0/001=P) در هر دو گروه تمرینی کاهش معنادار داشتند. همچنین تفاوت معنادار hs-CRP بین گروه های تمرینی وجود داشت (0/028=P) اما بین گروه اسپنینگ+مکمل با کنترل تفاوت معنادار شد (0/001=P). هر چند تفاوت غیرمعنادار فیبرینوژن و درصد چربی بدن بین گروه های تمرینی دیده نشد. در مورد فیبرینوژن در گروه های اسپنینگ+مکمل و اسپنینگ+دارونما با گروه کنترل تفاوت معنادار که به ترتیب (0/004=P) و (0/014=P) داشت. درصد چربی بدن و BMI تنها بین گروه اسپنینگ+مکمل و کنترل معنادار بود که به ترتیب (0/006=P) و (0/007=P).
به نظر می رسد که تمرینات اسپنینگ موجب بهبود عوامل خطرزای قلبی-عروقی و ترکیب بدنی شده است. در واقع مکمل دهی چای سبز اثربخشی تمرینات اسپنینگ را افزایش داده است.