مطالعه تطبیقی سبک های فرماندهی در پلیس های جهان
هدف از پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی سبک های فرماندهی در پلیس های ایالات متحده آمریکا، انگلستان، استرالیا، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران بود.
روش انجام پژوهش به شیوه تطبیقی مورد محور می باشد. به همین منظور صرفا بر مطالعات 10 سال اخیر تمرکز شد. به همین دلیل به بررسی سایت های اینترنتی کشورهای مورد بررسی، پژوهش های متعددی استخراج شد که پس از مطالعه آنها و حذف موارد نامرتبط یا کمتر مرتبط، 38 پژوهش (مقاله، پایان نامه یا طرح پژوهشی) گزینش و مبنای مطالعه تطبیقی کیفی قرار گرفتند.
بر اساس پژوهش های انجام شده در پلیس کشورهای مورد بررسی، نتایج نشان داد که سبک های رهبری تحولی، تلفیقی (تحولی و تبادلی)، رهبری فعال و سرمشق بودن، رهبری اخلاقی، رهبری مشارکتی (رابطه مدار) و رهبری موقعیتی با بسیاری از پیامدهای مثبت سازمانی در رابطه بودند؛ در حالی که سبک های رهبری عدم مداخله (منفعل/ اجتنابی) و اقتدارگرایی با افزایش پیامدهای منفی در سازمان همراه بودند.
بر اساس مجموع نتایج حاصله، در درجه اول سبک رهبری تحولی و در درجه دوم سبک رهبری تلفیقی (سبک رهبری تحولی و تبادلی با هم) از بیشترین حمایت و پشتیبانی پژوهشی در خصوص منتج شدن به پیامدهای مثبت سازمانی برخوردار بودند.