شناسایی و اولویت بندی موانع اجرای خط مشی های عمومی در سازمان های دولتی با استفاده از مدل های تصمیم گیری چند معیاره
اجرای خط مشی ها، مرحله تبلور حرف و شعار به عمل است. چالش ها، موانع و محدودیت های بسیاری ممکن است اجرای خط مشی هارا با اخلال روبرو کند. هدف تحقیق شناسایی واولویت بندی موانع اجرای خط مشی های عمومی، در سازمان های دولتی ایران، با استفاده از مدل های تصمیم گیری چند معیارهاست.
پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت داده ها، توصیفی و پیمایشی است. ابتدا، با بررسی های جامع کتابخانه ای و ارزیابی نتایج مطالعات گذشته، موانع اجرای خط مشی های عمومی، شناسایی و استخراج گردید. در گام بعد، به منظور غربال سازی موانع شناسایی شده، از تکنیک آنتروپی شانون استفاده شد. سپس، با توزیع پرسش نامه، مقایسات زوجی بین عوامل انجام شده و وزن ها محاسبه، سپس براساس اوزان به دست آمده و با استفاده از روش های تاپسیس، ویکور و ساو اقدام به اولویت بندی موانع اجرای خط مشی های عمومی می شود.با توجه به اینکه نتایج حاصل از اجرای روش های فوق، در مواردی با یکدیگر هم خوانی نداشت، برای رسیدن به یک اجماع کلی از رتبه بندی، از روش کپلند استفاده شد. روایی پرسش نامه ها براساس نظرات خبرگان تایید شد.
از بین موانع اجرای خط مشی های عمومی مورد بررسی در این تحقیق، تعدد اهداف، هدف گذاری مبهم و خط مشی های غیر واقعی، بیشترین امتیاز را کسب کرده ودر اولویت های نخست قرار گرفتند.
-
الگوی ظرفیت سازی نهادی در زمینه خط و مشی گذاری مشارکت شهروندی در حوزه محیط زیست: رویکرد نوین در مدیریت سبز منابع محیط زیست
پوریا سالاریان، طیبه عباسی*،
نشریه مدیریت سبز، پاییز 1403 -
راهبردهای موثر برای همسوسازی نظام نگهداشت منابع انسانی با اهداف چابک سازی و دیجیتال سازی در صندوق بیمه کشاورزی
*، مریم سلیمی اسطلکی، مهدی خیراندیش
فصلنامه بیمه و کشاورزی، پاییز 1403