سیاست های مالی شرکتی تحت شوک های گذرا و دائم جریان‎ های نقد: مطالعه تجربی روی مدیریت نقدینگی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

در ادبیات نظری مالی شرکتی بیان می شود که سیاست گذاری مالی شرکت ها با ماهیت شوک جریان های نقد در ارتباط است؛ به طوری که شرکت ها در پاسخ به شوک های دایمی و گذرای جریان های نقد، سیاست های متفاوتی در پیش می گیرند. با این حال، برای بررسی صحت چنین مدل هایی، پژوهش های تجربی معدودی انجام شده است. بر همین اساس، هدف از این پژوهش، پر کردن این فاصله است.

روش

ابتدا، ادعای وجود جزیی دایمی در جریان های نقد شرکت ها آزمون شد. سپس، به کمک فیلتر تغییریافته متناسب با بستر فرایند تصادفی مدل نظری این پژوهش، جریان های نقد به دو جزء دایمی و گذرا تفکیک و خصایص آنها برآورد شد. در نهایت، در بین دسته های نمونه، شواهد موید یا متناقض با پیش فرض های مدل سازی جریان های نقد، از طریق ترکیب دو فرایند دایمی و گذرا و همچنین فرضیه ها و ایجاب های پژوهشی مبتنی بر مدل تیوریک این پژوهش بررسی شدند.

یافته ها

 1. مدل سازی جریان نقد عملیاتی شرکت ها به صورت ترکیبی از دو فرایند دایمی و کوتاه مدت، می تواند اغلب ایرادهای واردشده بر فرض دایمی بودن فرایند تصادفی حاکم بر جریان های نقد را مرتفع کند؛ 2. در حالی که معمول است سهام شرکت هایی که فروش آنها از چرخه های اقتصادی تاثیر نمی پذیرد، در دسته صنایع تدافعی قرار دهند، به نظر می رسد تفکیک شوک های کوتاه مدت و دایمی می تواند برای تمییز این مفهوم، معیار بهتری ارایه کند و 3. شرکت هایی که بیشتر در معرض نوسان های جریان نقد هستند یا نرخ رشد دایمی بالاتری دارند، وجه نقد بیشتری نگهداری می کنند و در هر نوبت افزایش سرمایه از محل آورده سهام داران، مقدار بیشتری تامین مالی انجام می دهند.

نتیجه گیری

بر اساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که تفکیک جریان های نقد به شوک های دایمی و کوتاه مدت، برای تشریح سیاست های مالی شرکتی، شهود بسیار قوی ارایه می کند و اغلب ایجاب های مدل نظری بررسی شده در خصوص سطح بهینه نگه داشت وجه نقد، پذیرفته می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
351 تا 376
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2367559