استقرار نظام ارجاع الکترونیک در استان گلستان: فرصت ها و تهدیدها

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

استقرار نظام ارجاع منجر به بهبود روابط بین پزشکان عمومی و متخصص، بهبود کیفیت خدمات، کاهش زمان انتظار و کاهش هزینه ها می گردد. هدف این مطالعه، تبیین فرصت ها و تهدیدهای برون سازمانی در استقرار نظام ارجاع الکترونیک استان گلستان بود.

روش بررسی

یک مطالعه کیفی به شیوه پدیدارشناسی در استان گلستان در سال 1398 انجام شد. مشارکت کنندگان، 45 نفر از مدیران، کارشناسان مسیول، پزشکان خانواده، متخصصان و بیماران بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری گردید. روش تحلیل محتوا برای تحلیل داده ها استفاده شد.

یافته ها

بعد از تحلیل مصاحبه ها، 7 تم اصلی و 18 تم فرعی به دست آمد. اهم فرصت های موجود شامل وجود اسناد و قوانین بالادستی، اختصاص یک درصد ارزش افزوده جهت تامین هزینه ها، وجود سامانه مستقل ناب در استان و کاهش پرداخت از جیب مردم بودند. اهم عوامل تهدیدکننده شامل تغییر مسیولین وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت، اصرار بیمار برای ارجاع به متخصص، عدم مراجعه بیمار به پزشک متخصص علیرغم نوبت گرفتن، اطلاع رسانی ضعیف، تاخیر در پرداخت ها به پزشکان و زیرساخت های ارتباطی ضعیف بودند.

بحث و نتیجه گیری

انتخاب استراتژی های مناسب با بهره گیری از فرصت ها می تواند منجر به تسهیل فرآیند اجرای نظام ارجاع الکترونیک در استان گلستان و الگوبرداری در سایر استان ها گردد. اتخاذ راهکارهایی مانند تدوین سیاست های کشوری، اصلاح نظام پرداخت سرپایی و کاهش پرداخت از جیب می تواند در بهبود وضعیت موجود کمک کننده باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
151 تا 167
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2376923 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)