خودتنظیمی زناشویی در زنان متاهل بر اساس طرحواره های هیجانی و سیستم های رفتاری: با تاکید بر نقش واسطه ای سبک تبادل اجتماعی در روابط بین فردی
هدف پژوهش حاضر، مدلیابی خودتنظیمی زناشویی بر اساس طرحوارههای هیجانی و سیستمهای رفتاری و با نقش میانجی سبکهای تبادل اجتماعی بود.
این مطالعه، توصیفی و بر اساس طرح همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان زن متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال تحصیلی 1400-1399 بود که تعداد 420 نفر بر اساس روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامههای خودتنظیمی زناشویی ویلسون و همکاران، طرحوارههای هیجانی لیهی، سیستمهای رفتاری کارور و وایت و سبکهای تبادل اجتماعی لیبمن و همکاران پاسخ دادند. داده ها بر اساس معادلات ساختاری و با نرمافزار AMOS تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها
بر این اساس علاوه بر معنادار شدن اثر مستقیم طرحوارههای هیجانی (انطباقی و غیرانطباقی) و فعالسازی رفتاری بر خودتنظیمی زناشویی، سبکهای انصاف و فردگرایی به صورت مثبت اثر فعالسازی رفتاری و طرحوارههای هیجانی انطباقی را بر خودتنظیمی زناشویی و سبک فردگرایی به صورت منفی اثر بازداری رفتاری و طرحوارههای هیجانی غیرانطباقی را بر خودتنظیمی زناشویی میانجیگری میکند.
علاوه بر نقش مثبت طرحوارههای هیجانی انطباقی ، فعالسازی رفتاری و سبک تبادل انصاف در خود تنظیمی زناشویی ، سبک تبادل اجتماعی فردگرایی بر اساس نوع طرحوارههای هیجانی و سیستمهای مغزی –رفتاری میتواند کارکرد متفاوتی در خودتنظیمی زناشویی در زنان متاهل داشته باشد و به گونهای متفاوت برآورد سود و هزینه در روابط را تحت تاثیر قرار دهد.
-
تدوین پروتکل درمانی اختلال شخصیت خودشیفته مبتنی بر درمان چندبعدی معنوی و منابع اسلامی
صدیقه حسینی سمنانی، مسعود جانبزرگی*، حسن انصاری،
نشریه مطالعات اسلام و روان شناسی، بهار و تابستان 1403 -
اثربخشی آموزش تلفیقی چشم انداز زمان و ذهن آگاهی، بر تعهد زناشویی و کنترل عواطف در مادران با رضایت زناشویی پایین
کتایون حدادی، بهشته نیوشا*،
مجله علوم پزشکی رازی، مهر 1402