مقایسه اثربخشی درمان فراشناخت با درمان مثبت گرا بر علایم افسردگی، بهزیستی روان شناختی و هدف در زندگی زنان مبتلا به عروق کرنر
30
عروق کرونر یکی از بیماری های پیش رونده در جامعه است که تبعات منفی آن سلامت روحی زنان را به عنوان یکی مهمترین افراد کانون خانواده و جامعه اجتماعی تحت تاثیر قرار می دهد؛ لذا درمانگری های روانشناختی می تواند فرصتی بدون پیامدهای منفی در ترمیم روان آنان خواهد بود. هدف این پژوهش، تعیین میزان اثربخشی درمان فراشناخت در مقایسه با درمان مثبت گرا بر علایم افسردگی، بهزیستی روان شناختی و هدف در زندگی است.
روش پژوهش نیمه آزمایشی و به صورت طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل بیماران زن مراجعه کننده به مطب دکتر پورابراهیم که مبتلا به انسداد عروق کرنر بوده اندبا استفاده از روش نمونه گیری در دسترس است. ابزار گردآوری شامل پرسشنامه و پروتکل است.
نتایج نشان داد درمان های فراشناخت و مثبت گرا بر علایم افسردگی، بهزیستی روان شناختی و هدف در زندگی موثر است. درمان فراشناخت با درمان مثبت گرا بر بهزیستی روان شناختی تفاوت وجود دارد. درمان فراشناخت با درمان مثبت گرا بر هدف در زندگی تفاوت وجود دارد.
بنابراین نتیجه گیری میشود که با توجه به میانگینهای حاصله، درمان فراشناخت تاثیر بیشتری بر علایم افسردگی و بهزیستی روان شناختی و هدف در زندگی زنان مبتلا به انسداد عروق کرونر دارد و این مهم نیازمند توجه بیشتر متولیان به سوی تقویت و به کارگیری درمانگری ها در بهسازی روانشناختی بیماران می باشد.
-
تاثیر هیجانات اخلاقی و هویت اخلاقی به عنوان میانجی در رابطه بین گسست اخلاقی و قلدری در مدارس ابتدایی شهر تهران
معصومه ترکاشوند*، هادی کرامتی، ربابه نوری، غلامرضا صرامی
فصلنامه روش ها و مدلهای روان شناختی، زمستان 1402 -
بررسی اثربخشی روان شناسی مثبت نگر و ایمن سازی درمقابل استرس بر میزان اضطراب و پیروی از درمان در بیماران مبتلا به آسم
آذین گاذر، بیوک تاجری*، ناصر صبحی قرا ملکی، محمد حاتمی،
مجله مطالعات ناتوانی، اسفند 1402