بررسی خودکارآمدی مادران کودکان یک تا پنج سال در زمینه پیشگیری از اسهال
با وجود پیشرفت های بهداشت و درمان درکشورهای توسعه یافته و در حال توسعه از جمله ایران، هنوز آمار بالایی از ابتلای کودکان به اسهال و عوارض جدی ناشی از آنها گزارش می شود. در این زمینه خودکارآمدی مادران در پیشگیری، کنترل و درمان اسهال از اهمیت بسزایی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین خودکارآمدی مادران کودکان یک تا پنج سال در زمینه پیشگیری از اسهال در مهدکودک های شهر قزوین سال 1399 انجام شد.
در این مطالعه توصیفی مقطعی از بین مادران دارای کودکان 5-1 سال مهدکودک های شهر قزوین 400 نفر که دارای معیارهای ورود به مطالعه شامل حداقل سواد خواندن و نوشتن، سلامت جسمی روانی به بیان خود بودند انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای و در دو مرحله انجام شد. در مجموع 20 مهد کودک و سپس از هر مهد کودک 20 مادر انتخاب شدند . برای جمع آوری داده ها از فرم جمعیت شناختی و پرسشنامه خودکارآمدی مادران در پیشگیری از اسهال زودرس کودکی (The Maternal Self-Efficacy Scale for Preventing Early (Childhood گردید.
در این مطالعه میانگین و انحراف معیار نمره خودکارآمدی مادران در پیشگیری از اسهال در کودکان (8/11)± 104/47بود که در محدوده پایین قرار داشت . ارتباط معناداری بین سن مادر، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی و تعداد فرزندان مادران و نمره خودکارآمدی آنان مشاهده نشد.
خودکارآمدی پایین مادران کودکان در این مطالعه نشاندهنده لزوم برنامه ریزی جهت اجرای برنامه های آموزشی برای مادران است. پیشنهاد می شود این مطالعه در سایر شهرهای کشور نیز انجام شود تا بتوان با تدوین اطلس دقیقی از وضعیت خودکارآمدی مادران در زمینه اسهال با اجرای مداخلات آموزشی مناسب، بروز اسهال در گروه های سنی پرخطر را کاهش داد.
مادر ، خودکارآمدی ، اسهال ، کودکان
-
طراحی الگوی تصمیم گیری اخلاقی مدیران آموزشی مبتنی بر ادعیه امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه
محسن رضایی آدریانی، احمد غلامعلی، *
Health, Spirituality and Medical Ethics، -
موانع توسعه مهارت کارآفرینی در دانشجویان پرستاری و مامایی: یک مطالعه توصیفی
مرجان مردانی حموله، آلیس خاچیان، *
نشریه دانش کارآفرینی، بهار 1402