تاثیر مدیریت پیشگیری انتظامی بر کاهش جرم بافتهای فرسوده شهری
یکی از عواملی که در وقوع جرایم تاثیر به سزایی دارد، مکانها و مناطق جرمخیزی میباشد که مجرمین تمایل بیشتری برای فعالیت در این مکانها از خود نشان میدهند. بافتهای فرسوده شهری به علت مشکلات کالبدی امکان کنترل رسمی پلیس را محدود میسازند و فرصت ارتکاب جرم را افزایش میدهندهدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدیریت پیشگیری انتظامی بر کاهش جرم بافت های فرسوده شهری می باشد.
این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت کمی و از نظر روش از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان انتظامی و کارشناسان و مدیران شهری شهر بیرجند می باشند. حجم نمونه 58 نفر بوده است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته است که روایی صوری و محتوایی آن با نظر خواهی از خبرگان آشنا به موضوع و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون تی تک نمونه ای با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شده است.
مقدار تی تک نمونه ای مشاهده شده تاثیر پیشگیری وضعی برکاهش جرم در بافت فرسوده (18/21t=)، تاثیر پیشگیری اجتماعی برکاهش جرم در بافت فرسوده (43/15t=) ، تاثیر گشت های انتظامی برکاهش جرم در بافت فرسوده (69/19t=)، تاثیر پاکسازی نقاط جرم خیز بر کاهش جرم در بافت فرسوده (54/18 t=) .در نهایت تاثیر مدیریت پیشگیری انتظامی از جرم برکاهش جرم در بافت فرسوده (39/23t=) تفاوت معناداری دارد.
اجرای صحیح مدیریت پیشگیری انتظامی می تواند در کاهش جرم بافتهای فرسوده شهری موثر باشد.
مدیریت ، پیشگیری انتظامی ، جرم ، بافت فرسوده ، بیرجند
-
مرور نظام مند پژوهش های صیانت از کارکنان پلیس با روش فرا ترکیب
مجید ایراندوست، *، اکبر استرکی
نشریه مطالعات راهبردی ناجا، بهار 1403 -
راهبردهای پیشگیری انتظامی از جرم مبتنی بر تسهیم نقش های برون سازمانی
مجید محمدولی، *، اسماعیل احمدی مقدم، رضا عبدالرحمانی
نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی، تابستان 1402