تثبیت جهت دار باکتریوفاژ T4 به منظور تشخیص سریع باکتری اشرشیاکلی به عنوان یک عامل بالقوه بیوتروریسم با استفاده از روش رزونانس پلاسمون سطحی
اشرشیاکلی، به عنوان یک سلاح زیستی بالقوه، یکی از خطرناک ترین انواع باکتری های مورد استفاده در بیوتروریسم است که مسیول بسیاری از بیماری ه ایی است که از طریق غذا منتقل می شوند. در این پژوهش، با استفاده از تثبیت جهت دار باکتریوفاژ، یک زیست حسگر رزونانس پلاسمون سطحی (SPR) برای تشخیص باکتری E. coli طراحی شد.
به این منظور، ابتدا سطح دیسک طلا با استرپتاویدین اصلاح گردید. سپس، باکتریوفاژ T4 بیوتیلینه شد. بهینه سازی مقادیر بیوتین با استفاده از بررسی فعالیت باکتری خواری آن انجام شد. بعد از تایید بیوتینیله شدن باکتریوفاژها با استفاده از روش پراکندگی نور دینامیکی (DLS)، باکتریوفاژ T4 از طریق برهم کنش میان استرپتاویدین و بیوتین به صورت جهت دار روی دیسک طلا تثبیت شد.
ثابت تعادل تفکیک (KD) 17-10 به دست آمد که نشان داد که تمایل برهم کنش باکتریوفاژ T4-باکتری اشرشیاکلی بسیار زیاد است. با استفاده از حسگر طراحی شده، غلظت باکتری در محدوده 101 تا 109 باکتری در میلی لیتر قابل شناسایی است.
از مزایای حسگر طراحی شده می توان به عدم نیاز به برچسب گذاری و شناسایی سریع باکتری اشرشیاکلی اشاره نمود.
-
بررسی خستگی بر اساس دو معیار سنجش خستگی در بیماران همودیالیزی بیمارستان بعثت شهر همدان
سید رضا برزو، *، مائده امینی، مجید میری
نشریه توسعه پرستاری در سلامت، پاییز و زمستان 1394