مدل سازی و تحلیل ابعاد گردشگری با رویکرد کارآفرینی در بحران های پاندمیک (کووید 19): روش پژوهش ترکیبی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

با گسترش جهانی کووید 19، صنعت گردشگری با یکی از بزرگ ترین بحران های عملیاتی، تجاری و مالی خود روبرو شده است و اغلب تعاملات مبدا-مقصد به حالت معلق درآمده و موجب تغییر دیدگاه جامعه میزبان و تغییر تعاملات آنان با گردشگران شده است. هدف پژوهش حاضر ارایه مدلی برای توسعه گردشگری در زمان بحران کووید 19 و بعد از آن می باشد.

روش بررسی

این مطالعه با بهره گیری از رویکرد تحقیق ترکیبی (کیفی-کمی)، انجام شد. ابتدا در روش کیفی با رویکرد داده بنیاد و مصاحبه با خبرگان دانشگاهی و مدیران و فعالان صنعت گردشگری در استان های آذربایجان شرقی و غربی و استفاده از نمونه گیری هدفمند و نظری 18 نفر تا حد رسیدن به اشباع اطلاعاتی انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته جمع آوری گردید. کدگذاری داده های مستخرج از مصاحبه ها با روش های کدگذاری باز،  محوری و گزینشی انجام شد. جهت برازش و آزمون مدل به دست آمده در گام دوم (بخش کمی)، از روش مدل یابی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی بهره برده شد.

یافته ها: 

مدل نهایی از مجموع 66 مفهوم استخراج شده از مصاحبه ها، در قالب 14 طبقه و مقوله زمینه ای، شرایط علی، شرایط مداخله گر، راهبردها و در نهایت، پیامدها و نتایج حاصل از کارآفرینی گردشگری در بحران های پاندمیک تشکیل شده است و همه این موارد در این مدل سازی اثرگذارند. بر اساس نتایج پایایی ترکیبی، واریانس استخراج شده، ضریب تعیین مدل و شاخص نیکویی برازش به این نتیجه دست یافتیم که مدل ترسیم شده در حیطه تحلیل مسیر از مفروضات تجربی-نظری مناسبی برخوردار بوده و دارای برازش خیلی مناسبی هست. بر اساس ضرایب مسیرهای حاصل می توان نتیجه گرفت که شرایط مداخله گر بیشترین و شرایط علی کمترین تاثیر بر الگوی راهبردی صنعت گردشگری در بحران های پاندمیک را داشته اند.

نتیجه گیری:

 نتایج نشان میدهد که در صورت اتخاذ راهبردهایی چون توسعه ی گردشگری مجازی، مدیریت بحران در صنعت گردشگری، توسعه ی گردشگری داخلی با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و تمرکز بر توسعه زیرساخت های گردشگری، منجر به تحقق پیامدهایی چون حفظ و رونق کسب وکارهای گردشگری، تقویت صنعت گردشگری و خلق بازار جدید گردشگری برای دوران پسا کرونا می گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
446 تا 459
لینک کوتاه:
magiran.com/p2399940 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!