راهبردهای الگوی نهادینه شده اقتصاد مقاومتی در ورزش حرفه ای
صنعت ورزش به عنوان یک بخش اقتصادی ضروری در تولید کالا و خدمات برای ورزش و توسعه اقتصاد ملی محسوب می شود. هدف از انجام این پژوهش، تبیین مدل استاندارد اقتصاد مقاومتی مبتنی بر ورزش حرفه ای بود.
شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 15 نفر از متخصصان و کارشناسان مدیریت و اقتصاد ورزشی بودند. در نمونه گیری تحقیق از رویکرد نظری استفاده شد که طبق آن داده ها در فرآیند تحقیق تولید می شوند. به عبارت دیگر داده ها از تجزیه وتحلیل داده های قبلی به دست می آیند. بنابراین، نمونه گیری و جمع آوری داده ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. ابزار گردآوری آن ها شامل مصاحبه به شیوه اکتشافی بود.
پس از اتمام مصاحبه ها، از طریق فرآیند کدگذاری (با 193 کد باز، 95 کد محوری و 73 کد انتخابی)، مدل پارادایمیک حاصل شد که شامل شش بعد شرایط علی، عوامل همبسته، شرایط مداخله گر، پیامدها و نتایج، عوامل تعدیل گر و عوامل میانجی توزیع گردیدند. ادغام مقوله ها بر اساس روابط موجود بین آن ها مبتنی بر نهادینه شدن اقتصاد مقاومتی در ورزش در قالب یک الگوی پارادایمیک حاصل می شود.
تحقیقات معدودی در ارتباط با الگوی اقتصاد مقاومتی در ورزش حرفه ای انجام شده است. همچنین این مطالعه به لحاظ استفاده از رویکرد پدیدار شونده گلیزر در نوع خود منحصربه فرد است.
-
ارائه الگوی توسعه گردشگری ورزشی فعال با رویکرد اقتصادی: سهم ورزش سلامت محور در تولید ناخالص داخلی
زهرا سهرابی*، مهرداد محرم زاده،
نشریه کسب و کار در ورزش، -
طراحی مدل تحریک تقاضا در ورزش ایران با استفاده از رویکرد آمیخته
فاطمه قوامی کومله، *، رضا شجیع
نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی، بهار و تابستان 1403