طراحی مدل ارتباط بین گرافیک محیطی و احساس امنیت در تماشاگران استادیوم های فوتبال ایران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

احساس امنیت در فضاهای عمومی یکی از مهم ترین شاخصه ای کیفیت فضا محسوب می شود و به نظر می رسد بهره مندی از گرافیک محیطی استادیوم ها بتواند موجب ایجاد حس امنیت در تماشاگران شود. لذا هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل ارتباطی گرافیک محیطی و حس امنیت در تماشاگران فوتبال ایران بود.

روش

روش پژوهش توصیفی-تبیینی از نوع کاربردی و ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای با 5 مولفه گرافیک محیطی و 6 مولفه احساس امنیت بود که روایی آن توسط 15 تن از متخصصین و پایایی کلی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (گرافیک محیطی 0/748، احساس امنیت 0/911) و پایایی ترکیبی (گرافیک محیطی 0/800، احساس امنیت 0/925) به دست آمد. مولفه های گرافیک محیطی شامل علایم راهنمایی، پیکتوگرام، طراحی گرافیکی (دیوارنوشته)، آگهی و پوسترتبلیغاتی و سیستم هدایت بصری و مولفه های احساس امنیت شامل حس مکان، هویت مکان، خاطره انگیزی، خوانایی، ادراک عمومی و لذت بصری و نهایتا فرم و ریخت شناسی بود. جامعه آماری مورد مطالعه، تماشاگران استادیوم های فوتبال لیگ برتر ایران و نمونه آماری 384 نفر بود که به صورت تصادفی ساده و متناسب با حجم استادیوم ها انتخاب شدند.

یافته ها

 نتایج تحقیق نشان داد بین گرافیک محیطی و احساس امنیت در تماشاگران ارتباط معناداری وجود دارد و شدت این ارتباط بر اساس معیارR2  در نرم افزار PLS برابر 0/553 بود که نشان گر ارتباط قوی بین این دو متغیر است. ازاین رو ضروری است در طراحی، ساخت و تجهیز استادیوم های فوتبال، با استفاده از ظرفیت متخصصان گرافیک محیطی، حس امنیت به تماشاگران حاضر در ورزشگاه القاء شود و تا از ناهنجاری های اجتماعی، فرهنگی یا عدم بازگشت مجدد به ورزشگاه ها، پیشگیری گردد.

اصالت و ابتکار مقاله

 در این مقاله به طراحی یک مدل نوین با ارتباطی دهی بین دو متغیر تحت عنوان گرافیک محیطی و احساس امنیت با جامعه تماشاگران فوتبال پرداخته شده است.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
81 تا 100
لینک کوتاه:
magiran.com/p2410265 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!