ارتباط شاخص توده بدن و سطح فعالیت های بدنی با اضطراب ناشی از بیماری کووید-19
بیماری کووید-19 تاثیر عمده ای در سلامت روانی افراد در سطح دنیا گذاشته است. به احتمال زیاد در شرایط کنونی سطح فعالیت های بدنی و وضعیت شاخص توده بدن نقش مهمی در سلامت روانی افراد دارد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط سطح فعالیت های بدنی و شاخص توده بدن با ضطراب ناشی از بیماری کووید-19 بود.
روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه شهروندان شهر اراک در استان مرکزی در سال 1400 بود. نمونه آماری شامل 486 نفر از شهروندان در رده های سنی مختلف بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه بین المللی سطح فعالیت های بدنی و پرسشنامه اضطراب ویروس کرونا را تکمیل نمودند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام شد.
نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین سطح تعهد به فعالیت بدنی و اضطراب ویروس کرونا همبستگی معکوس و معناداری وجود دارد (05/0>p). اما بین شاخص توده بدن و اضطراب ویروس کرونا ارتباط معناداری وجود ندارد. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که می توان بر اساس سطح فعالیت بدنی و شاخص توده بدن به صورت معناداری میزان اضطراب ناشی از ویروس کرونا را پیش بینی نمود.
بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که افزایش در سطح فعالیت بدنی افراد با کاهش اضطراب ویروس کرونا در افراد همراه است. بنابراین برای حفظ سلامت روانی افراد در شرایط خطیر کنونی برنامه ریزی جهت تداوم فعالیت های بدنی ضروری است.
-
بررسی اثربخشی تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای بر حافظه کاری و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست نوجوان شهر یزد
مستوره خرم، محمود شیخ*،
مجله مطالعات ناتوانی، اسفند 1403 -
تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس واکنش پذیری به استرس ادراک شده در ورزشکاران نوجوان (PSRS-AA)
*، ، محمد صحبتی ها
نشریه رشد و یادگیری حرکتی - ورزشی، پاییز 1403 -
تاثیر روتین های ذهنی- حرکتی پیش از اجرا بر یادگیری مهارت های حرکتی ظریف و درشت
ژاله مندمی، *، علیرضا بهرامی
مجله روانشناسی ورزش، بهار و تابستان 1403