بررسی وضعیت استانداردهای ساختاری خانه‫ های سالمندان استان اردبیل در سال 1400

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

در سال‫های اخیر با افزایش جمعیت سالمندان، روند سپردن آنان به خانه های سالمندان سیر صعودی داشته است. بنابراین، وجود مراکز استاندارد، طبق استانداردهای بین المللی جهت نگهداری و مراقبت از این گروه آسیب ‫پذیر اهمیت زیادی پیدا کرده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت استانداردهای ساختاری خانه های سالمندان شهر اردبیل انجام شد.

روش کار

این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. چهار خانه سالمندان شهر اردبیل به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. جهت بررسی وضعیت استانداردهای ساختاری از چک لیستی مشتمل بر سه بعد استانداردهای نیروی انسانی، فضای فیزیکی و ابزار و تجهیزات، استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها

بر اساس نتایج، خانه های سالمندان مورد مطالعه، 71/61 درصد از استانداردها را رعایت و امتیاز 580 را از نمره کل 810 کسب کردند. بیشترین امتیاز کسب شده در بعد نیروی انسانی، مربوط به تقسیم کار و نیروی انسانی با امتیاز 96/36 درصد، در بعد فضای فیزیکی مربوط به چهار زیرمجموعه درب‫ها، پارکینگ ‫ها و راهروها، آشپزخانه و غذاخوری، ایستگاه پرستاری و اتاق درمان، انباری و محل نگهداری ابزار خاص با امتیاز 100 درصد و در بعد لوازم و تجهیزات، مربوط به ابزار و تجهیزات درمانی با امتیاز 5 /97 درصد بود.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج مطالعه حاضر، وضعیت استانداردهای ساختاری خانه های سالمندان شهر اردبیل در مقایسه با استانداردهای بین المللی در حد ضعیفی می‫باشد. بنابراین، پیشنهاد می ‫شود مسیولان بهداشتی درمانی و بهزیستی و خانه‫ های سالمندان جهت ارتقاء استانداردهای لازم به سطح استانداردهای بین المللی تمهیدات لازم را اتخاذ نمایند.

زبان:
فارسی
صفحات:
223 تا 230
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2413546 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)