طراحی و روانسنجی ابزار تبعیض سنی خود هدایت شده و دیگر هدایت شده در محیط های مراقبتی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سالمندی و تبعیض سنی به طور قابل توجهی می تواند بر مراقبت های بهداشتی تاثیر بگذارد. متخصصان پزشکی باید مراقبت های بهداشتی را به تمامی بیماران به طور یکسان ارایه دهند. و بیماران نباید تحت هیچ شرایطی بر اساس جنسیت، ملیت، هویت جنسی یا سن مورد تبعیض قرار گیرند. پژوهش حاضر با هدف طراحی و روانسنجی ابزار تبعیض سنی خود هدایت شده و دیگر هدایت شده در محیط های مراقبتی انجام پذیرفت.

روش کار

این پژوهش از نوع ترکیبی اکتشافی متوالی بین سال های 1396 تا 1398 انجام شد. مرحله کیفی با استفاده از تحلیل محتوی هدایت شده انجام شد. در این مرحله 20 نفر از مراقبین بیمارستانی به روش نمونه گیری هدفمند وارد پژوهش شدند، جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از رویکرد هسیه و شانون انجام شد. در بخش کمی روانسنجی ابزار با استفاده از روایی صوری و محتوی، روایی سازه و پایایی به روش همسانی درونی و ثبات انجام گرفت.

یافته ها

از تحلیل داده های بخش کیفی 95 گویه حاصل شد. پس از محاسبه شاخص امتیاز تاثیر آیتم 23 گویه حذف شدند. در بررسی نسبت روایی محتوی و شاخص روایی محتوی 27 گویه و در تحلیل اولیه به روش لوپ دو گویه ادغام شدند. نتیجه تحلیل عاملی اکتشافی دو عامل" تبعیض خود هدایت شونده" و " تبعیض دیگر هدایت شونده" بود. که در مجموع واریانس 373/41 را تعیین کردند. مقیاس نهایی پس از طی مراحل روانسنجی دارای نسبت روایی محتوی 62/0، ضریب آلفای کرونباخ 90/0 و همبستگی درون خوشه ای 98/0 بود.

نتیجه گیری

تحلیل داده های پژوهش نشان داد که مقیاس طراحی شده از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد. بنابراین این مقیاس می تواند برای سنجش تبعیض سنی در محیط های مراقبتی مورد استفاده قرار گرفته و به توسعه دانش در ارتباط با این پدیده بیانجامد.

زبان:
فارسی
صفحات:
42 تا 53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2414494 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)