ارائه مدلی جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه هرمزگان با رویکرد ترکیبی کارت امتیازی متوازن (BSC)، تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و پویایی شناسی سیستم ها (SD)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

دانشگاه سازمانی با رسالت مشخص است که ارزیابی عملکرد آن در خصوص استفاده بهینه از منابع و برآوردن هر چه بیشتر اهداف، ضرورت دارد. در سیستم ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، یکی از معروف ترین ابزار است اما دارای محدودیت هایی است.  بنابراین هدف این تحقیق توسعه ی مدلی ترکیبی در قالب کارت امتیازی متوازن، تحلیل سلسه مراتبی و سیستم های پویا در جهت ارزیابی عملکرد  دانشگاه هرمزگان به شکل کارا و اثربخش است. این تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه ی آماری مد نظر این پژوهش، خبرگان آگاه به امور دانشگاه می باشند. نمونه گیری در این تحقیق هدفمند است. در این تحقیق ابتداعوامل ومولفه های موثر بر ارزیابی عملکرد دانشگاه هرمزگان در ابعاد کارت امتیازی متوازن تعریف شدند. سپس وزن معیارها و زیر معیارها بوسیله ی روش AHP مشخص شد. بر این اساس پنج شاخص که دارای وزن بیشتری از نظر اهمیت در بهبود عملکرد دانشگاه بودند، به عنوان شاخص های اصلی و کلیدی انتخاب شدند. کیفیت پژوهش از بعد "پژوهش، نوآوری و فناوری" جایگاه در رتبه بندی و رضایت دانشجو از بعد "مشتری" توان رقابتی دانشگاه ازبعد "رشد و یادگیری" و بهبود خدمات از بعد "فرایندهای داخلی" کارت امتیازی متوازن به عنوان مهم ترین شاخص های ارزیابی عملکرد انتخاب شدند. رابطه ی علت و معلولی بین شاخصها بوسیله روش پویایی شناسی سیستم انجام شد. پس از تکمیل مدل داده های مورد نیاز از دانشگاه برای دوره ی زمانی هفت سال (از سال 1390 الی 1397) جمع آوری و تهیه گردید. پس از شبیه سازی و مدل سازی عوامل موفقیت دانشگاه در نرم افزار  vensimبه شبیه سازی تغییرات این عوامل در بازه ی زمانی سال های 1390 الی 1406پرداخته شد.  در پایان شبیه سازی مشخص شد که شاخص های کیفیت پژوهش، جایگاه در رتبه بندی، توان رقابتی و کیفیت خدمات در خلال سالهای 1390 تا 1397 روند صعودی با شیب متوسط داشته اند که انتظار می رود تا سال 1406 این روند با شیب افزایشی ادامه داشته باشد. سپس بر اساس نتایج شبیه سازی ، مطالعه برنامه راهبردی دانشگاه و نظرخواهی از خبرگان شاخص های افزایش فرصت مطالعاتی برای اساتید، افزایش درصد استفاده از تکنولوژی از بعد فرایندهای داخلی ، افزایش بودجه برای تسهیلات آموزشی، رفاهی و پژوهشی از بعد مالی و افزایش تعداد هییت علمی جذب شده از بعد فرایندهای داخلی کارت امتیازی متوازن برای ارتقا به عنوان سیاست های بهبود معرفی شدند.

زبان:
فارسی
صفحات:
333 تا 368
لینک کوتاه:
magiran.com/p2427383 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!