بررسی علل افزایش مشکلات روانی- اجتماعی کارکنان و راهکارهای مناسب جهت کنترل و بهبودآن (مطالعه موردی: فرماندهی انتظامی استان یزد)
از جمله موضوعات مانع برای تحقق سلامتی کارکنان، مشکلات روانی ، اجتماعی آنان است که نتایج نامطلوب بر رضایتمندی کارکنان خواهد داشت، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی علل افزایش مشکلات روانی-اجتماعی کارکنان فرماندهی انتظامی استان یزد وارایه راهکارهای مناسب جهت کنترل و بهبود آن می باشد.
پژوهش حاضر، تحقیقی میدانی و کاربردی است. روش نمونه گیری روش تصادفی ساده و ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه بوده است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه کارکنان مراجعه کننده به بهداری استان در سال 1399 می باشد و حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 306 نفر در نظر گرفته شد. ضریب همبستگی دو آزمون 55 بوده و ضرایب همبستگی بین خرده آزمونهای این پرسشنامه با نمره کل بین 72/0 تا 87/0 بود که بیانگر اعتبار بالای آن می باشد.
با توجه به یافته ها می توان گفت میانگین بدست آمده برای وضعیت سلامت عمومی بزرگتر از مقدار میانگین نظری (22) است. با عنایت به اینکه مقدار سطح معناداری بدست آمده برای این متغیر کوچکتر از سطح خطای 05/0=α است (05/0> p) بنابراین می توان بیان کرد که میانگین مشاهده شده برای این متغیر به طور معناداری بزرگتر از میانگین نظری است.
نتایج تحقیق حاکی از آن است که سلامت عمومی کارکنان نیازمند توجه است تا با تقویت مولفه های آن، آمادگی جسمانی و روانی کارکنان افزایش پیدا نموده و در ادامه پویایی سازمان بیشتر شده و در نهایت خدمات ارایه شده به مردم رضایت بالاتری را به دنبال داشته باشد.