تاثیر اپلیکیشن آموزشی تلفن همراه بر تبعیت از درمان در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

تبعیت از درمان در پرفشاری خون اهمیت دارد و می توان از تلفن همراه، برای آموزش بیماران استفاده کرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اپلیکیشن آموزشی تلفن همراه بر تبعیت از درمان در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.

مواد و روش ها

این کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1399 در نیشابور-ایران انجام شد. تعداد 54 نفر از معلمان بازنشسته سالمند عضو کانون بازنشستگان، به روش نمونه گیری مستمر انتخاب و سپس به روش تصادفی بلوک بندی چهارتایی بدون جای گشت در دو گروه مداخله و کنترل (در هرگروه 27 نفر) بدون کورسازی قرارگرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و ابزار تبعیت از درمان مدانلو و همکاران (1392) استفاده شد. مداخله آموزشی با استفاده از اپلیکیشن برای گروه مداخله به شیوه الکترونیکی 6 جلسه به مدت سه هفته و برای گروه کنترل، مراقبت های روتین اجرا شد. ابزار تبعیت از درمان قبل و 6 هفته بعد از مداخله توسط هر دو گروه تکمیل شد.

یافته ها

 تفاوت میانگین زیرمقیاس های تبعیت از درمان بعد از مداخله در دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد که تفاوت معنی داری بین زیرمقیاس تعهد به درمان (0/023=P) و تردید در اجرای درمان (0/026=P) وجود دارد. میانگین فشار خون نمونه ها نشان داد که فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در گروه مداخله و کنترل قبل از انجام مداخله تفاوت معنی داری نداشت ولی پس از مداخله میانگین فشارخون دیاستولیک در گروه مداخله معنی دار بود (0/017=P).

استنتاج

از طریق اپلیکیشن های آموزشی تلفن همراه میزان تبعیت از درمان افزایش میابد و این امر می تواند برای مدیریت بیماری های مزمن و تبعیت دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
114 تا 124
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2442636 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)