ارتباط بین سرمایه روان شناختی با کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی پرستاران شاغل در مراکز بخش درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
سرمایه روان شناختی یکی از شاخص های روان شناسی مثبت گرا می باشد که می تواند با استفاده از مولفه های خود، تاثیر مثبتی بر کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی پرستاران ایجاد کند. از این رو این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین سرمایه روان شناختی با کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی پرستاران شاغل در مراکز بخش درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد.
در این مطالعه توصیفی-همبستگی 315 پرستار از شهرستان لاهیجان انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های سرمایه روان شناختی لوتانز (2007)، سلامت اجتماعی کییز (2004) و کیفیت زندگی (36SF-) استفاده شد. داده ها به وسیله نرم افزار spss و با کمک آزمون های آماری تجزیه وتحلیل شدند.
نتایج نشان داد که میانگین سنی پرستاران پژوهش2/6 ± 13/44 سال می باشد. میانگین نمره سرمایه روان شناختی 03/3، کیفیت زندگی 18/3 و سلامت اجتماعی 04/3 به دست آمد که نشان می دهد که در سطح مطلوب قرار داشتند و بین سرمایه روان شناختی و کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی پرستاران ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (001/0 P).
با توجه به ارتباط سرمایه روان شناختی با کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی، توجه هر چه بیشتر به ارتقای سرمایه روان شناختی در پرستاران و برنامه ریزی برای بهبود عوامل تاثیرگذار در برنامه های ارتقای کیفیت زندگی، ضروری به نظر می رسد.
-
تاثیر جوامع برندی مبتنی بر رسانه های اجتماعی بر عناصر جامعه و اعتماد و وفاداری به برند (مطالعه موردی: برند آدیداس)
علی اصغر رشید، سیاوش خداپرست، *
نشریه دانش شناسی، پاییز 1401 -
همبستگی بین سبک های تفکر با خلاقیت و خودکارآمدی پرستاران بیمارستان امیرالمومنین
علی اصغر رشید، *، سیاوش خداپرست
مجله فرهنگ و ارتقای سلامت (فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران)، زمستان 1401