نقش سازمان ملل متحد در همگرایی کشورها برای ایجاد امنیت پایدار با تاکید بر مبارزه با مواد مخدر
امروزه پدیده شوم مواد مخدر پیامدهای مخرب و فاجعه آمیزی در رفتار و کنش دولت ها در ابعاد مختلف امنیتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی داشته و در این راستا حساسیت عرصه بین المللی را به دنبال دارد. در این خصوص علاوه بر کشورها، سازمان های بین المللی نیز با ایجاد همگرایی در سطوح مختلف در پی مقابله و مبارزه جدی علیه این بلای خانمان برانداز می باشند.
این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- تحلیلی است. برای گردآوری داده ها نیز از ابزار فیش برداری از کتب، مقالات و... استفاده و به کنوانسیون ها و معاهدات سازمان ملل متحدد نیز به صورت روندی اشاره شده است.
تحقیق حاضر بر پایه فرضیه « سازمان ملل متحد به عنوان بالاترین مقام برقراری صلح و امنیت در جهان با پیگیری مطالبات فدرالیسم و منطقه گرایی و تصویب کنوانسیون ها و قوانین و مقررات بین المللی مربوط به مواد مخدر و در کنار آن سازمان های منطقه ای و بین المللی (هیات بین المللی کنترل مواد مخدر، کمیسیون مواد مخدر سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی، سازمان جهانی گمرک، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم) از طریق کنترل یکپارچه مرزی، تقویت ظرفیت تحقیقاتی مبتنی بر اطلاعات و عملیات، کنترل مسیرهای داخلی قاچاق مواد مخدر و درمان معتادین، مترصد همگرایی و هم افزایی در جهت برخورد و ریشه کنی این معضل جهانی برآمده است».این مقاله در صدد پاسخ به این سوال است که « نقش سازمان ملل متحد در همگرایی کشورها برای ایجاد امنیت پایدار چه می باشد؟»