بررسی وضعیت توانمندی شناختی از تغییرات فردی و رضایت از بازنشستگی در سالمندان بازنشسته ترشیز بزرگ در سال 1399

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

با توجه به اهمیت شناخت تغییرات فردی در دوره سالمندی و اهمیت ویژه رضایت از بازنشستگی، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط توانمندی شناختی بازنشستگان از تغییرات فردی با رضایت از بازنشستگی در ترشیز بزرگ انجام گرفت.

مواد و روش ها

پژوهش به صورت مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی در سال 1399 بر روی 330 نفر از نفر بازنشستگان شهرستان های کاشمر که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسش نامه های جمعیت شناختی، رضایت از بازنشستگی و توانمندی شناختی از تغییرات فردی بود. داده ها از طریق آماره های توصیفی و با نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه وتحلیل شد.

یافته ها

میانگین سنی شرکت کنندگان 4.13±62.05 بود. میزان رضایت از بازنشستگی 20.27±76.29 بود. رضایت از بازنشستگی با تاهل، سن، درآمد، نوع ملک، مطالعه، سرگرمی، ورزش، تلویزیون ارتباط معنی داری داشت (0.05>P). میانگین نمره توانمندی شناختی بازنشستگان 5.60±36.14 بود که میزان توانمندی شناختی با عواملی مانند میزان ساعات تماشای تلویزیون و نوع بیماری، ارتباط معنی داری داشت (0.05>P). آزمون آماری بین رضایت از بازنشستگی و توانمندی شناختی ارتباط معنی داری را نشان نداد (P= 0/16).

نتیجه گیری

براساس نتایج توانمندی شناختی بازنشستگان در حد ضعیف بود. از این رو ارتقای توانمندی شناختی بازنشستگان در سال های پایانی دوران کاری ضروری می باشد. ارتباطی بین توانمندی شناختی با رضایت از بازنشستگی دیده نشد که شاید به دلیل منطقه تحت مطالعه باشد. توصیه می شود مطالعه مجدد در محیط دیگر برای ارزیابی این ارتباط انجام شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
448 تا 460
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2477730 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)