بررسی اثر غلظت ها و زمان های مختلف اچ با اسید هیدروفلوئوریک بر استحکام باند ریزکششی سرامیک های لیتیوم سیلیکات تقویت شده با زیرکونیا (ZLS)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

اچینگ سطح داخلی رستوریشن های سرامیکی با اسید هیدروفلویوریک و سایلن روش پذیرفته شده برای افزایش استحکام باند می باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر دو غلظت و سه زمان مختلف اچ با اسید هیدروفلویوریک (HF) بر استحکام باند ریزکششی(µTBS)  سرامیک های لیتیوم سیلیکات تقویت شده با زیرکونیا (ZLS) در سال 1400 انجام گرفت.

مواد و روش ها

در این مطالعه آزمایشگاهی سرامیک های سلترادیو به تعداد 8 عدد به شماره 14 با ابعاد mm 18×14×12انتخاب شد. هر بلوک توسط دستگاه برش در عرض به 3 قطعه مساوی تقسیم شد و 24 نمونه آماده شد. سپس 6 گروه سرامیکی توسط HF با غلظت های 5% و 10% با زمان های 30، 60 و 120 ثانیه اچ شد. سطح نمونه های اچ شده به سایلن (Clearfill porcelain activator) و باندینگ (Clearfill SE bond) آغشته شد. سپس سمان رزینی (Panavia F.2) برروی سطوح زده شد و با نور کیور گردید. استحکام ریزکششی بین پرسلن و سمان رزینی با دستگاهMachine  Universal Testing اندازه گیری شد.نوع شکست نیز با بزرگنمایی 40 با استریومیکروسکوپ بررسی شد. داده ها توسط one-way ANOVA و Two-way ANOVA تجزیه و تحلیل شدند (0.05>P).

یافته ها

میانگین µTBS سرامیک های سلترادیو در غلظت های 5% و 10% HF در زمان های اچینگ 30، 60 و 120 ثانیه مشابه بود و تفاوت معناداری نداشت (0.05<<p). </p).P<p).) براساس آزمون two-way ANOVA اثر غلظت HF، زمان اچینگ و تقابل غلظت با زمان اچینگ بر µTBS سرامیک های سلترادیو CAD/CAM تاثیر گذار نبود (0.05<p<p).)<p). اغلب شکست ها در دو غلظت 5%و 10%<p). HF ،شکست ادهزیو بود. شکست mixed در دو غلظت 5%و10%HF مشاهده نشد.

نتیجه گیری

با توجه به اینکه میانگین µTBS بین غلظت ها و زمان های متفاوت تغییرات معنی دار نشان نداد،استفاده از اسید با غلظت کمتر و زمان کمتر به منظور عدم تاثیر بر استحکام سرامیک توصیه می گردد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
77 تا 84
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2479863