تاثیر خاطره گویی گروهی بر کیفیت زندگی سالمندان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بهبود کیفیت زندگی سالمندان از جنبه های مهم درمانی به شمار می رود و استفاده از مداخلات مناسب جهت بهبود کیفیت زندگی و جنبه های مختلف آن در سالمندان حایز اهمیت است. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر خاطره گویی گروهی بر کیفیت زندگی سالمندان شهر خرم آباد انجام گرفت.

مواد و روش ها

در مطالعه نیمه تجربی حاضر، جامعه آماری متشکل از کلیه سالمندان سرای سالمندان شهر خرم آباد در سال 1400 بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 130سالمند دارای معیارهای ورود به مطالعه انتخاب و سپس به شکل تصادفی ساده  (پرتاب سکه) به دو گروه 65 نفره آزمون و کنترل تقسیم شدند. ابزارهای مورد استفاده، فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی سالمندان (Leipad) بود. جلسات خاطره پردازی در طی 8 جلسه با محتوای دوران کودکی و زندگی خانوادگی برای گروه مداخله انجام گرفت. در این مدت جهت گروه کنترل هیچ مداخله ایی صورت نگرفت. 1 ماه پس از انجام مداخله، پرسشنامه کیفیت زندگی توسط هر دو گروه مجددا تکمیل گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS-23  و آزمون های تی زوجی، تی مستقل و کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها

 نمره کیفیت زندگی و حیطه‏های آن بعد از مداخله در افراد گروه آزمون به طور متوسط بیشتر از قبل از مداخله آن بود. با استفاده از آزمون تی زوجی این افزایش نمره از نظر آماری معنادار بود (p<0.05). بر اساس نتایج آزمون آماری تی مستقل، بین نمرات کیفیت زندگی سالمندان دو گروه آزمون و کنترل پس از مداخله تفاوت معنادار آماری مشاهده شد (p<0.05).

نتیجه گیری

نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که خاطره گویی گروهی موجب بهبود کیفیت زندگی سالمندان می گردد. می توان این تکنیک را به طور ساده، آسان، ارزان قیمت و قابل اجرا در تمام مراکز درمانی و سرای سالمندان و یا به صورت انفرادی در منزل به کاربرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
35 تا 49
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2481738 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)