آزمون های کاربردشناسی زبان در کودکان: بررسی مروری روایی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

یکی از حیطه های مهم زبان، حیطه کاربردشناسی می باشد که استفاده درست از زبان برای تعامل اجتماعی را توصیف می کند. از آن جا که آزمون، ابزاری برای کمی کردن توانایی های گفتار و زبان به شمار می رود، می توان گفت که جهت ارزیابی، غربالگری، توصیف، تشخیص و درمان جنبه های مختلف زبان، به استفاده از آزمون نیاز است. پژوهش حاضر با هدف مروری بر آزمون های موجود در حیطه کاربردشناسی زبان و جمع آوری اطلاعات مربوط به خرده آزمون ها، نمره دهی، روش اجرا، رده سنی و در نهایت، کاربرد هر یک از این آزمون ها در عرصه های بالینی و پژوهشی در کودکان انجام شد.

مواد و روش ها

به منظور مروری بر آزمون های متداول کاربردشناسی زبان، کلمات کلیدی «کاربردشناسی، زبان، وسیله، آزمون، ابزار، تشخیص، اندازه گیری و ارزیابی» در پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، PubMed، Scopus، Medline، Google Scholar و Ovid طی سال های 2000 تا 2020 جستجو گردید. مقالات به دست آمده با استفاده از معیارهای ورود شامل دسترسی به متن کامل مقاله و انگلیسی یا فارسی بودن زبان مقاله مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها

از 25 مقاله یافت شده در مطالعه حاضر، 18 آزمون و 1 چک لیست استخراج گردید که 4 مورد از آن ها مختص ارزیابی حیطه کاربردشناسی و 14 آزمون دیگر جهت ارزیابی کل حیطه های زبان بودند.

نتیجه‎ گیری

برخی از آزمون ها به دلیل تخصصی بودن خرده آزمون های آن، در سال های اخیر بیشتر مورد استفاده قرار گرفته اند. مرور آزمون های کاربردشناسی زبان نشان داد که آزمون Test of Pragmatic Language-2nd Edition (TOPL-2) به دلیل ارزیابی حیطه های درکی- بیانی، هنجاریابی برای کودکان سالم و مبتلا به اختلال، ترجمه به چندین زبان دنیا و ویژگی های روان سنجی بالا، با مقبولیت بیشتری روبه رو بوده است، اما برای داشتن ارزیابی جامع، استفاده از آزمون های متعدد توصیه می شود

زبان:
انگلیسی
صفحات:
1 تا 8
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2484086 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)