بررسی تغییرات فیزیولوژیکی فشار خون، ضربان قلب و استرس شغلی کارگران کارگاه چوب بری در مواجهه با صدا
هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی میزان مواجهه با صدا و ارتباط آن با استرس شغلی، تغییرات فشارخون و ضربان قلب در کارگران کارگاه چوببری بود.
مواد و روشها:
در این مطالعه مقطعی- تحلیلی- توصیفی تعداد140 نفر از شاغلین یک کارگاه چوب بری در استان مازندران انتخاب و در دو گروه مورد و کنترل تقسیم شدند. اطلاعات جمعیتشناختی شاغلین با پرسشنامه گردآوری شد. میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک با استفاده از فشارسنج جیوهای و ضربان قلب گروه مورد و شاهد به وسیله دستگاه نبض سنج Beurer مورد سنجش قرار گرفت. نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. در تمام مراحل، ملاحظات اخلاقی مد نظر قرار گرفت.
یافتهها:
نتایج اندازهگیری صدا نشان داد، میانگین مواجهه با صوت در شاغلین مواجهه یافته در شیفت 8 ساعته 92/11 دسیبل و گروه بدون مواجهه 74/48 دسیبل است. میانگین فشار خون سیستولیک، دیاستولیک به ترتیب در دو گروه کنترل و مواجهه 124،126، 80 و 82 بود. همچنین میانگین ضربان قلب دو گروه به ترتیب 74/9 و 75/83 ضربه در دقیقه بود. همچنین تفاوت معنیداری در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و ضربان قلب بین دو گروه وجود نداشت (P>0/05).
نتیجهگیری:
نتایج مطالعه نشان داد، میزان فشار خون سیستولیک، دیاستولیک، ضربان قلب و استرس در گروه مواجهه بیشتر از گروه کنترل بود و اختلاف فشار خون سیستولیک، دیاستولیک و ضربان قلب بین دو گروه از نظر آماری معنیدار نبوده و فقط در میزان استرس اختلاف معنیداری مشاهده شد.