بررسی میزان ایمنی و آمادگی بیمارستان های استان گیلان در مقابله با حوادث و بلایا در سال 1400
ایمنی در برابر بلایا و حوادث یکی از اجزای اساسی برنامه ریزی آمادگی جهت مقابله با آن بوده و برای کنترل عوارض و یا به حداقل رساندن عواقب اثرات خطر انجام می گردد. هدف این پژوهش واکاوی میزان ایمنی بیمارستان های گیلان در مقابله با حوادث و بلایا می باشد.
در این مطالعه مقطعی، توصیفی– تحلیلی، تمام بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی، سازمان تامین اجتماعی و مراکز خصوصی استان گیلان در سال 1400 که در مجموع 35 بیمارستان میباشد، از نظر میزان ایمنی و آمادگی مقابله با حوادث و یلایا ارزیابی گردید. دادهها با استفاده از چک لیست 150 سوالی ابزار استاندارد ملی (FHSI) گردآوری گردید و نتایج به صورت امتیاز در هر مولفه و امتیاز کلی، رتبه آمادگی، مقایسه با میانگین کلی استانی رتبه بندی و ارایه شد.
میانگین نسبی آمادگی در مواجهه با بلایا در بیمارستان های مورد مطالعه 66/65 درصد بود. 25 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه 36/62 درصد و 10 بیمارستان خصوصی و تحت پوشش تامین اجتماعی 89/73 درصد میزان آمادگی را دارا بودند . از 25 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 3بیمارستان در رتبه خوب، 17 بیمارستان در رتبه متوسط و 5 بیمارستان در رتبه بد آمادگی و از بیمارستانهای خصوصی و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نیز 6بیمارستان رتبه خوب و2 بیمارستان رتبه متوسط را کسب نمودند.
بخش قابل ملاحظه ای از بیمارستانهای استان گیلان هم جهت با سایر بیمارستان های کشور از آمادگی نامناسب در مواجهه با بلایا برخوردارند و توجه به ارتقاء آمادگی بیمارستانی در همه ابعاد آن جهت مقابله مناسب با حوادث و بلایا الزامی و ضروری می باشد.