تاثیر سرمایه اجتماعی،سرمایه انسانی و سرمایه روانشناختی بر ایجاد تصویر مثبت از دانشگاه ایلام با تبیین نقش میانجی رهبری اصیل (مطالعه موردی :اعضای کادر اداری و هیات علمی دانشگاه ایلام)
هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی و سرمایه روانشناختی بر ایجاد تصویر مثبت از دانشگاه ایلام با تبیین نقش میانجی رهبری اصیل است.
پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری دادهها توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان و اعضای هییتعلمی دانشگاه ایلام به تعداد 480 نفر میباشند که 214 نفر از آنان تصادفی و بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. در این پژوهش برای سنجش متغیرهای سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، سرمایه روانشناختی، تصویر مثبت، رهبری اصیل به ترتیب از پرسشنامههای سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال (1998)، سرمایه روانشناختی لوتانز و همکاران (2007)، سرمایه انسانی نادری (1390) و برای ابعاد تصویر سازمانی از دانشگاه، رهبری اصیل آولیو، گاردنر و والیوم (2006) استفاده شده که دارای ضریب پایایی بالاتر از 7/0 و روایی آنها توسط متخصصان، خبرگان و اساتید مورد تایید قرار گرفته است. برای دقت بیشتر، از هرکدام از پرسشنامههای مذکور به تعداد 230 فقره توزیع شد که تعداد 214 فقره از آنها بدون هیچ ایرادی تکمیل و اعاده شد. در این پژوهش برای دستیابی به بخش آمار توصیفی و انجام آزمون کلموگروف – اسمیرنوف از نرمافزار اس.پی اس.اس[1] و در بخش آمار استنباطی پژوهش از نرمافزار آموس[2] برای انجام آزمونهای تحلیل عاملی و معادلات ساختاری در جهت رد یا تایید فرضیههای پژوهش استفاده شد.
یافتهها:
یافتهها حاکی از آن است که سرمایه اجتماعی، سرمایه انسانی، سرمایه روانشناختی و ابعاد و مولفههای آنها بر ایجاد تصویر مثبت از دانشگاه ایلام با تبیین نقش میانجی رهبری اصیل تاثیر مثبت و معنادار دارند.
نتایج حاکی از آن است که برای ایجاد تصویر مثبت از دانشگاه ایلام، میبایست با توجه به نقش رهبری اصیل، به متغیرهای سرمایه اجتماعی، انسانی و روانشناختی توجه ویژه کرد.