شناسایی و اولویت بندی گزینه های تامین مالی دانشگاه ها
هدف :
پژوهش حاضر با هدف شناسایی کاراترین شیوه های تامین مالی در بخش آموزش عالی دانشگاه قم انجام شد. به همین منظور، مطالعات تطبیقی بر الگوهای تامین مالی دانشگاه های برتر جهان برای شناخت و بهره مندی از تجارب آنان صورت گرفت.
روش :
با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات مرتبط با آن، به مرور پیشینه پرداخته شد. پس از آن، طی مصاحبه ای با خبرگان و مسیولان دانشگاه قم، به بررسی گزینه های مالی پرداخته شد و در نهایت، با غربال گزینه های تامین مالی با استفاده از آزمون بینم، تکنیک آنتروپی شانون و تعیین اولویت گزینه های تامین مالی با استفاده از روش کداس، پیشنهاد مناسب به منظور بهبود روش تامین مالی دانشگاه قم ارایه شد.
عمده روش هایی که دانشگاه های برتر جهان برای تامین مالی خود به کار می برند، از چهار منبع اصلی کمکهای مالی دولتی، پرداختی های دانشجویان، درآمدهای حاصل از سرمایه گذاری و ارایه و فروش خدمات و محصولات و کمکهای مالی و موقوفات است.
اولویتهای گزینه های مالی پیشنهادی در حوزه آموزش، افزایش جذب دانشجویان شهریه پرداز غیر ایرانی؛ در حوزه پژوهش، جذب پروژه های پژوهشی صنعت و جامعه توسط اعضای هییت علمی؛ در حوزه امکانات و فضاهای کالبدی دانشگاه، استفاده از ظرفیتهای سالنهای اجتماعات و آمفی تیاترهای دانشگاه؛ در حوزه خیرین و وقف، گسترش و تنوع بخشی دارایی های موقوفه دانشگاه و در حوزه بودجه و برنامه ریزی، استفاده حداکثری از ظرفیتهای قانونی در تبصره های بودجه تعیین شدند.
-
ارائه چارچوبی برای شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر حاکمیت شرکتی در نظام بانکی کشور با رویکرد تحقق اقتصاد مقاومتی
حامد سروریان، امیدعلی عادلی*،
مجله راهبرد مدیریت مالی، زمستان 1403 -
ارائه مدل بلوغ شرکت های دانش بنیان صنایع غذایی با رویکرد صنعت نسل چهارم با فراترکیب و تحلیل اثرهای متقابل
علی محقر*، فاطمه ثقفی، ، دریامهر کشانی
فصلنامه توسعه کارآفرینی، پاییز 1403