تحلیل توزیع جغرافیایی سرقت و ارتباط آن با موقعیت دوربین های مداربسته شهری (نمونه موردی: شهر زنجان)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

سیستم‌های مانیتورینگ هوشمند مانند دوربین مداربسته و تلفن هوشمند نقش مهمی در مدیریت و امنیت شهری دارند. هدف از این مقاله تحلیل توزیع فضایی دوربین‌های مداربسته و رابطه و عملکرد آن‌ها در کاهش جرایم شهری بررسی شود.

روش‌شناسی تحقیق:

 روش تحقیق در مقاله حاضر از لحاظ روش توصیفی تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی است گردآوری داده های پژوهش به‌صورت کتابخانه‌ای و میدانی (برداشت دوربین‌های شهری از سطح شهر) می‌باشد. برای تجزیه‌وتحلیل از روش‌های زمین‌آماری Q-Q عام، میانگین مرکزی، بیضی انحراف معیار و مدل‌های گرافیک مبنا براساس روش کرنل در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) است.

یافته‌های تحقیق: 

یافته‌های پژوهش حاضر نشان می‌دهد که بیضی انحراف معیار به صورت کامل بوده و میانگین مرکزی جرایم سرقت در طی 7 سال اخیر از بافت مرکزی به سمت حاشیه شهر زنجان تغییر مکان داد است که این امر نشان می‌دهد که توزیع جغرافیای جرایم شهر زنجان جهت‌گیری خاصی دارد و نتایج روش‌Q-Q عام نشان می‌دهد که رابطه معناداری بین توزیع دوربین‌های مداربسته با توزیع جرایم سرقت در شهر زنجان وجود دارد، به عبارتی با افزایش دوربین‌های مداربسته، تعداد جرایم سرقت کاهش می‌یابد و بالعکس.

نتیجه‌گیری:

 براساس یافته‌های تحقیق، محدوده های مرکزی جرم خیز در سال 1397 نسبت به سال 1390کمرنگ‌تر شده و محدوده شمال غرب شهر درگیر ناامنی و افزایش جرایم شده که ناشی از کمبود دوربین‌های مداربسته و عدم نظارت شده است بنابراین می‌توان گفت که رابطه مستقیمی بین نظارت دوربین مداربسته و کاهش جرم(سرقت وسایل نقلیه، کیف زنی و جیب‌بری سرقت از مغازه) در ساختار شهر زنجان وجود دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
157 تا 178
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2503298 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)