رابطه بین دیسترس اخلاقی و ارزش های حرفه ای دانشجویان پرستاری
دانشجویان پرستاری در مواجهه با مشکلات پیچیده اخلاقی، دیسترس اخلاقی را تجربه میکنند که اثری آسیبزا بر مراقبت پرستاری دارد، یکی از عوامل بهبوددهنده عملکرد پرستاری پایبندی به ارزشهای حرفهای است. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین رابطه دیسترس اخلاقی و ارزشهای حرفهای در کارورزان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
در این مطالعه توصیفی همبستگی، 210 دانشجوی پرستاری از سه دانشکده پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی مازندران به روش در دسترس انتخاب شدند. جمعآوری دادهها توسط پرسشنامه جمعیتشناختی، دیسترس اخلاقی Hamric و ارزشهای حرفهای Weis و Shank انجام شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی در نرمافزار SPSS 25 تجزیه و تحلیل شدند.
ملاحظات اخلاقی:
در این مطالعه موازین مرتبط با اصول اخلاقی شامل محرمانهبودن، رضایت شخصی و آزادبودن شرکتکنندگان در همکاری و یا عدم همکاری در روند پژوهش، رعایت گردید.
یافتهها:
بر اساس هدف اصلی مطالعه، آزمون اسپیرمن رابطه معناداری را بین دیسترس اخلاقی با ارزشهای حرفهای نشان نداد (251/0, P=08/0r=). میانگین دیسترس اخلاقی در دانشجویان پرستاری (30/57±61/92) و در سطح پایین قرارداشت. میانگین ارزشهای حرفهای در دانشجویان پرستاری (09/12±69/79) بود که در سطح متوسط قرار داشت. دانشجویان بالاترین ارزش را به بعد مراقبت و کمترین ارزش را به بعد عملگرایی دادند. بین دیسترس اخلاقی با مشخصات جمعیتشناختی رابطه معناداری دیده نشد و فقط جنسیت (005/0=P) و محل سکونت (028/0=P) رابطه معناداری را با ارزشهای حرفهای نشان دادند.
نتیجهگیری:
هرچند رابطه معناداری بین دیسترس اخلاقی با ارزشهای حرفهای در دانشجویان پرستاری دیده نشد، ولی توجه دانشجویان پرستاری به بعد مراقبت ارزشهای حرفهای بیانگر توجه دانشجویان به اهمیت مراقبت به عنوان اصلیترین وظیفه حرفهای پرستاران است که میتواند بر نحوه عملکرد آنها تاثیر بگذارد.
-
نتنوگرافی رویکردی نو در پژوهش های پرستاری: نامه به سردبیر
، عاطفه حق پرست*
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، پاییز 1403 -
کاربرد گروه های مداخله ای بالینت در ارتباط حرفه ای در آموزش علوم پزشکی
علی مرادی، اکرم ثناگو*،
نشریه پژوهش در آموزش علوم پزشکی، پاییز 1403