بررسی تاثیر مشارکت در کارگاه های توانمندسازی بر کیفیت تدریس و تعهد حرفه ای اعضای هیات علمی دانشکده پزشکی اصفهان
گذراندن کارگاه های توانمندسازی برای هیات علمی در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی اجباری است. اثربخش بودن کارگاه ها باعث، افزایش سطح تعهد حرفه ای و ارتقای کیفیت تدریس و در نهایت بهبود خدمات درمانی و تشخیصی بیماران می شود. علی رغم برگزاری چندین ساله این کارگاه ها، بازخورد کم تری از پیامدهای آن ها، انعکاس داده شده است. بنابراین هدف این مطالعه، بررسی تاثیر شرکت در کارگاه های مذکور بر کیفیت تدریس و تعهد حرفه ای هیات علمی می باشد.
مطالعه تحلیلی مقطعی در سال 1399 در دانشکده پزشکی اصفهان انجام گرفت. جامعه آماری شامل 538 نفر عضو هیات علمی آموزشی شاغل در دانشکده پزشکی اصفهان و نمونه گیری شامل مشمولین انتخاب استاد برگزیده (433 نفر) بود. نمره کیفیت تدریس، تعهد حرفه ای، ارزشیابی و میزان مشارکت در کارگاه های توانمندسازی پنج سال اخیر هیات علمی اخذ گردید. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای اسکویر، t-test و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها:
از مجموع اعضای هیات علمی، 80 درصد نمره ارزشیابی بالای 85 (از 100) و نمره تعهد حرفه ای بالای 17 (از 20) داشتند. میانگین نمره کیفیت تدریس و تعهد حرفه ای به ترتیب 0/65±8/85، 0/85±19/30 و همبستگی مستقیم و معنی دار (0/33=r و 0/001>P) مشاهده شد. میانگین نمره ارزشیابی 4/23±93/07 از100 که با نمره توانمندسازی همبستگی مستقیم، معنی دار داشت (0/12=r و 0/012=P). نتایج نشان داد که بین میانگین نمره توانمندسازی (1/5±1/4 از 5) با تعهد حرفه ای و کیفیت تدریس همبستگی معنی داری وجود ندارد.
نتیجه گیری:
یافته ها از یک طرف حاکی از نمرات بالای هیات علمی در کیفیت تدریس، تعهد حرفه ای و ارزشیابی و از طرف دیگر استقبال پایین هیات علمی از شرکت در کارگاه ها و همبستگی ضعیفی این دو بود. با توجه به این که نمرات صوری بالا در ارزشیابی می تواند تصور غلط از میزان خودکارآمدی و به دنبال آن کاهش خود ارتقایی ایجاد کند. لذا توصیه می شود اعضای هیات علمی در خودارزیابی توانمند شوند.
-
ادغام مدل جدید آموزش جامعه نگر در دوره پزشکی عمومی: یک مطالعه ارزشیابی
، *
مجله تحقیقات نظام سلامت، پاییز 1403 -
جایگاه دفتر توسعه آموزش در ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی: یک مطالعه کیفی
اکرم صادقیان، *
نشریه پژوهش در آموزش علوم پزشکی، پاییز 1403 -
بررسی تاثیر ادغام افقی در آموزش علوم پایه پزشکی عمومی: یک مطالعه ی ترکیبی
، محمدرضا جبال بارزی، آناهیتا بابک*
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، هفته سوم خرداد 1403 -
بررسی تاثیر آموزش مجازی خودآگاهی هیجانی بر انگیزه تحصیلی و هوش هیجانی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مریم عسگرانی*، فهیمه پاکروان، ، فریبا حقانی
نشریه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، تابستان 1402 -
مقایسه تحلیلی دیدگاه کل نگری متفکرین اسلامی به مفهوم محیط در متاپارادایم پرستاری با رویکردهای فلسفی رایج در پرستاری
صدیقه فرضی، *، محسن حجت
فصلنامه آموزش و اخلاق در پرستاری، پاییز و زمستان 1402 -
Caspian Nursing Process: Impactions on New‑Onset Constipations in Admission, Discharge, and Follow‑up of Acute Stroke Patients
Shayan Alijanpour, Nasrollah Alimohamadi, Soraya Khafri, Mostafa Akbarian Rokni, Fariborz Khorvash
Iranian Journal Of Nursing and Midwifery Research, Nov-Dec 2022