مدل بازاریابی شخصی اعضای هیات علمی (موردمطالعه:دانشگاه های استان اردبیل)
دانشگاه با هدف ترویج، انتقال دانش و تربیت نیروی انسانی در زمینه های مختلف علم و فنون به آموزش عالی و پژوهش می پردازد. این امر نیازمند هیات علمی توانمند است. لذا برخی از اعضای هییت علمی درصدد بازاریابی شخصی، برند سازی و سرآمد بودن درسطح منطقه، استان یا کشور می باشند.
هدف تحقیق حاضر، «ارایه مدلی برای بازاریابی شخصی اعضای هیات علمی دانشگاه ها» درقلمرو مکانی استان اردبیل مابین سالهای 1396 تا 1399 می باشد.
روش تحقیق ترکیبی از روش های کمی و کیفی بوده. اطلاعات بخش کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 20 نفراز صاحب نظران بازاریابی و اعضای هییت علمی از دانشگاه های دولتی و آزاد استان اردبیل جمع آوری شده است، و با کدگذاری، ابعاد و مولفه های تحقیق، شناسایی و مدل اولیه تحقیق، طراحی شده است. با استفاده از این مدل و یافته های بخش کیفی، پرسشنامه ای طراحی شد که روایی آن توسط روایی همگرا و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ تایید شد. نمونه 373 نفر از سایر اعضای هییت علمی از دانشگاه های دولتی و آزاد استان بود. با استفاده از مدل معادلات ساختاری، ابعاد مدل بازاریابی شخصی اعضای هییت علمی دانشگاه های اردبیل یافت شد.
براساس یافته های حاصل از مدل معادلات ساختاری، مولفه های مهارت های اجرایی (0.813)، مهارت های علمی (0.886) و مهارت های نگرشی (0.783) از مهارت های بازاریابی شخصی اعضای هییت علمی هستند. همچنین برازش مدل نشان دهنده مطلوبیت مدل تحقیق است.
با تکیه بر نتایج این تحقیق می توان گفت اعضای هیات علمی دانشگاه ها برای دستیابی به مهارت های شخصی، نیازمند کسب مهارت های علمی، اجرایی و نگرشی هستند.