بررسی تاثیر مولفه های خود و جامعه در شکل گیری هویت جامع معلم زبان در ایران: نظریه زمینه ای
بقا و موفقیت هر نظام آموزشی به دانش، تخصص، توانایی و مهارت معلمین به عنوان هسته اصلی یادگیری بستگی دارد. با درنظر گرفتن اهمیت نقش معلمین در یادگیری زبان انگلیسی ، پژوهش حاضر با هدف واکاوی نقش مولفه های شکل دهنده هویت جامع معلم زبان انجام شده است.
روش تحقیق:
اطلاعات موردنیاز برای مطالعه حاضر بصورت کیفی، بر اساس الگوی کدگذاری استروس و کوربین از طریق مصاحبه-های نیمه ساختاریافته منسجم با مشارکت41 معلم ایرانی شاغل در مدارس، دانشگاه ها و موسسات ارومیه، ایران و با سابقه تدریس بین 8تا18سال جمع آوری شد. داده های مستخرج از مصاحبه ها سه سوال اساسی راجع به ویژگیهای هویت جامع معلم زبان، عوامل بوجوداورنده،و نقش خود و جامعه در شکل گیری هویت معلم را دربرمیگیرند. سپس فرآیند کدگذاری باز، انتخابی و محوری با استفاده از تجزیه و تحلیل مقایسه ای مداوم انجام شد.
مطالعه حاضر تلاش دارد نقش خود و جامعه را بعنوان مولفه های زمینه ای هویت جامع معلم زبان مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. با معرفی معلمی به عنوان هسته اصلی هویت جامع معلم زبان، مولفه های زمینه ای خود مطلوب و خود اجتماعی که به ترتیب نمایانگر مفاهیم عمده خود و جامعه می باشند، شناسایی شدند. بر این اساس، مولفه اول با عنوان خود مطلوب به خود معلم اشاره دارد که شامل ویژگیهای فردی و درونی موردنظر شامل تسلط زبانی، سرعت درک، چالاکی حس و وضعیت جسمی می باشند. مولفه دیگر، خود اجتماعی معلم شامل ویژگیهای اجتماعی کسب شده بعنوان معلم زبان است که وجهه معلم، زندگی عمومی، و شخصیت رسانه ای را شامل میشوند.
بحث و نتیجه گیری:
هسته اصلی این نظریه حول مفهوم خود بوده، بیانگر این مطلب است که ویژگیها و مولفه های یک فرد، همچنین تعاملات مختلف او در شرایط متفاوت، رابطه مستقیمی با خصوصیات فردی، اجتماعی و حرفه ای خود فرد دارد. علاوه بر این، چهارچوب نظری مفهوم هویت جامع معلم زبان از مصاحبه هایی استخراج شده است که از طریق آنها هویت در مفهوم ماهیت جامع معلم زبان در ایران مورد تحلیل قرار گرفته اند. یافته ها نشان می دهند که اساس هویت جامع معلم زبان از ماهیت پویای خود فرد ناشی می شود که در تعامل با جامعه بعنوان مولفه محیطی، دربرگیرنده همه جنبه های اجتماعی، جسمی ، اقتصادی و حرفه ای هویت جامع معلم زبان می باشد.
-
Effect of Problem- Based Learning on Iranian EFL Learners' Argumentative Writing Performance
Somaieh Abdollahzadeh, *, Mahnaz Saeidi
Journal of Language and Translation, Autumn 2024 -
تا ثیر ارزیابی پویایی مبتی بر وب بر توانش کاربردی زبان آموزان ایرانی :عذرخواهی ،امتناع و درخواست
ملیکا قربانیان، سپیده آهنگری*، مهناز سعیدی
نشریه افق های زبان،